SIGURNOST, PROSPERITET I JEDNAKA ŠANSA ZA SVE! Tramp: “U posljednjih pet mjeseci otvorili smo 11,4 miliona radnih mjesta, za tri godine smo 6,6 miliona Amerikanaca izvukli iz siromaštva, uključujući 2,8 miliona djece”

Prije četiri godine, Amerikanci su me izabrali za predsjednika da odem u Washington, isušim močvaru i stvorim stvarne rezultate za njih. Sada imaju izbor: nastaviti priču prosperiteta koju je moja administracija počela ili se vratiti na stari status quo u Washingtonu, gdje se uski krug ljudi obogatio na račun marljivih Amerikanaca širom zemlje, napisao je američki predsjednik Donald Tramp u svom autorskom tekstu.

TRAMP-IOWA.jpg

Sigurnost i prosperitet

“Moja administracija pružila je sigurnost, prosperitet i priliku svim Amerikancima ispunjavajući naša obećanja i provodeći program ‘America First’ za podršku radnim ljudima i njihovim porodicama u protekle četiri godine.

Američki narod zaslužuje mnogo više od onoga što demokratska karta može ponuditi na ovim izborima. Nakon što je izdržala osam katastrofalnih godina u neredu Obame i Bajdena, nacija zaslužuje da uživa punih osam godina rasta i ekonomskog prosperiteta pod mojom administracijom.

U moje prve tri godine mandata, naša je zemlja dodala više od 7 miliona novih radnih mjesta, uključujući više od 500.000 u proizvodnom sektoru. Za to vrijeme gotovo 6,6 miliona Amerikanaca izvučeno je iz siromaštva, uključujući gotovo 2,8 miliona djece.

Kao direktan rezultat smanjenja poreza za srednju klasu koji sam potpisao zakon samo nekoliko mjeseci nakon prve godine mandata, prosječna američka četveročlana porodica uštedjela je 2000 dolara. Također sam eliminirao porez na zdravstvenu zaštitu bivšeg predsjednika Baracka Obame – pojedinačni mandat ObamaCare – u potezu koji je milionima američkih domaćinstava pružio dodatnu olakšicu.

Politike moje administracije dovele su Ameriku u poziciju da se brzo oporavi od nepredviđene i neviđene pandemije koja je došla iz Kine. Uprkos izazovima koje predstavlja kineski virus, učinili smo sve što smo mogli da pomognemo vidjeti vrijedne Amerikance kroz ova teška vremena.

Zahvaljujući mom zakonu o hitnoj ekonomskoj pomoći, više od 159 miliona Amerikanaca dobilo je direktnu novčanu pomoć tokom pandemije. U međuvremenu, naš Program zaštite plata pomogao je zaštititi 51 milion američkih radnih mjesta, alocirajući preko 525 milijardi dolara oprostivih zajmova za preko 5,2 miliona malih preduzeća.

Kao rezultat naših napora i ogromnog zamaha predpandemijske ekonomije, svjedoci smo najbržeg oporavka tržišta rada od ekonomske krize u povijesti. Američka ekonomija je u trećem tromjesečju rasla godišnjom stopom od 33,1 posto, što je još jedan primjer ekonomije koja je prevazišla očekivanja pod mojim vodstvom. Ovo je novi rekord u tromjesečnom ekonomskom rastu i gotovo je dvostruko veći od prethodnog rekorda postignutog prije 70 godina.

Ukupno je naša ekonomija u posljednjih pet mjeseci vratila 11,4 miliona radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti gotovo je prepolovljena na 7,9 posto.

Bajden je jednom već podbacio

Najveća prijetnja našem velikom američkom povratku je predsjedništvo Džoa Bajdena. Biden radi na platformi koja bi uništila sav naš ekonomski napredak. Biden već jednom nije uspio u ekonomskom oporavku kada je predsjedavao najsporijim ekonomskim oporavkom od Velike depresije dok je bio potpredsjednik.

Sada vodi kampanju za povišenje poreza za četiri biliona dolara – jedno od najvećih u američkoj historiji – baš kad se ekonomija počinje oporavljati od globalne pandemije.

Od Bajdenovih radikalnih planova valja izdvojiti da on također odbija isključiti ponovno gašenje ekonomije, što bi nanijelo ogromnu ekonomsku bol i dugotrajnu štetu društvu i javnom zdravstvu u cjelini.

Džo Bajden otvoreno se obvezao eliminirati moje smanjenje poreza za Amerikance sa srednjim prihodima, provesti radikalne ekološke propise koji bi naglo zaustavili našu domaću energetsku revoluciju i vratiti Obaminu katastrofalnu zdravstvenu nesreću.

Bajdenova taktika plašenja proširuje se na američke starije osobe lažnim tvrdnjama o mojoj evidenciji o socijalnom osiguranju – lažima koje su razotkrivane mnogo puta. Bajden pokazuje prstom, ali on je taj koji se zalagao za rezanje socijalne sigurnosti dok sam ja uvijek obećavao da ću je zaštititi.

Što se tiče trgovine, Bajdenova nezdrava opsesija promomovisanja kineskih interesa obećanje je da će napustiti našu trgovinsku strategiju America First koja je pomogla zaštititi milione novih američkih radnih mjesta i naše nevjerovatno intelektualno vlasništvo.

Bajden je također objavio jasnu prijetnju tokom završne predsjedničke rasprave za preko 10,3 miliona Amerikanaca, obećavši da će eliminirati industriju nafte i prirodnog plina.

Ova zemlja je i ranije vidjela političare poput Bajdena. Predat će američke poslove stranim zemljama, predati našu budućnost virusu i predati našu zemlju radikalnoj, socijalističkoj ljevici.

Amerika je već jednom morala podnijeti Bajdenovo vodstvo i ne može sebi priuštiti da to ponovi.

Glas za mene glas je za posao, sigurnost, vladavinu zakona…

Kao predsjednik, obvezujem se da ću zaštititi napredak koji je moja administracija postigla u protekle četiri godine i nastaviti naš historijski uspjeh sve dok sam u Bijeloj kući. Nastavit ću raditi sve što je u mojoj moći kako bih osigurao da ova velika zemlja napreduje kao nikada prije.

Sve dok sam na funkciji, Amerika će se vraćati veća i bolja nego ikad prije. Glas za mene glas je za posao, sigurnost, vladavinu zakona, niže poreze, zaštitu vašeg drugog amandmana i slobodu. Zajedno smo Ameriku ponovo učinili moćnom. Ponovo smo obogatili Ameriku. I Ameriku ćemo ponovo učiniti velikom.

Amerikanci ne zaslužuju ništa manje u naredne četiri godine”, napisao je Tramp.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj