NA UDARU SENATORI I POSLANICI! Putin mijenja zakone: Ko ima inostrane račune, bit će smijenjen!

Ruski predsjednik Vladimir Putin podnio je Donjem domu parlamenta prijedlog zakona kojim nastoji proširiti listu razloga potrebnih za smjenjivanje senatora i poslanika.

Vladimir Putin

Prijedlog zakona takođe predviđa da bivši predsjednik Rusije može da se kandidaje za doživotnog senatora tri mjeseca po silasku sa funkcije, prenosi TASS.

Prema važećim propisima, sentor ili poslanik moraju da podnesu ostavku na funkciju ukoliko imaju inostrane račune i ušteđevinu ili ukoliko dobiju strano državljanstvo.

Novi prijedlog zakona predviđa da će senator ili poslanik biti smenjeni sa dužnosti ukoliko se u toku njihovog mandata pokaže da posjeduju strano državljanstvo ili da u Rusiji nisu živjeli tokom propisanog vremenskog perioda.

Osim toga, prijedlog zakona predviđa da će bivši predsjednik Rusije moći da se kandiduje za doživotnog senatora tri meseca po silasku sa vlasti.

Predsednik čiji je mandat istekao prije usvajanja novog zakona može da se kandiduje za doživotnog senatora u roku od tri meseca po njegovom stupanju na snagu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj