GDJE SU NESTALI GLASOVI AMERIČKIH VOJNIKA POSLANI PUTEM POŠTE? Tramp poslao jasnu poruku: ‘Nikada neću odustati od borbe za vas i našu naciju, ovdje se radi o integritetu cijelog našeg izbornog procesa’

Američki predsjednik Donald Tramp oglasio se saopćenjem u kojem garantuje osiguranje integriteta američkih izbora.

PREDSJEDNIK-TRAMP123

“Vjerujemo da američki narod zaslužuje punu transparentnost u svim brojanjima glasova i ovjeri izbora i da se ovdje više ne radi o izboru jednog ili drugog kandidata.

Ovdje se radi o integritetu cijelog našeg izbornog procesa. Od početka smo govorili da se moraju prebrojati svi legalni listići i da se ne smiju brojati ilegalni listići, no na svakom smo koraku nailazili na otpor ovom osnovnom principu od strane demokrata.

Nastavit ćemo ovaj proces kroz sve aspekte zakona kako bismo jamčili da američki narod ima povjerenja u našu vladu. Nikada neću odustati od borbe za vas i našu naciju”, stoji u Trampovom saopćenju.

Gdje su glasovi američkih vojnika iz inostranstva?

Ova Trampova poruka dolazi nekoliko sati nakon što je na Twitteru postavio pitanje: ‘Gdje su nestali glasovi vojnika u Georgiji? Šta im se dogodilo?’

Glasački listići u odsutnosti koji dolaze od vojnog osoblja i državljana SAD-a koji žive u inozemstvu mogli bi utjecati na konačne rezultate prebrojavanja glasova u saveznoj državi Georgiji.

Ti bi glasački listići danas trebati doći do kraja dana izbornim dužnosnicima kako bi ih se prebrojalo, ali moraju biti poštanski označeni zaključno sa 3. novembrom. Dužnosnici su kazali da postoji 8.890 takvih glasačkih listića.

U Georgiji će se ponovo brojati svi glasovi.

Ovi izbori nisu gotovi

Ovi izbori nisu gotovi“, rekao je glavni savjetnik Trampove kampanje, Matt Morgan. “Lažna projekcija Bajdena kao navodnog pobjednika temelji se na rezultatima u četiri države koji su daleko od konačnog.”

Morgan je rekao da je kampanja uvjerena da je u Georgiji pronašla “nepropisno sakupljene” glasačke listiće te je ustvrdila da je bilo “mnogih nepravilnosti u Pennsylvaniji”. Prema Morganu, u Nevadi su pojedinci pogrešno slali glasačke listiće.

“Bajden se oslanja na ove države pri svojim lažnim tvrdnjama da je osigurao ulazak u Bijelu kuću”, rekao je. “Ali nakon što izborni rezultati budu konačni, predsjednik Tramp bit će ponovno izabran.”

Kršenje ustava u režiji demokrata?

Ken Starr, bivši neovisni savjetnik Varney an Co, danas je dao svoj komentar o aktuelnim dešavanjima u SAD-u, vezano uz pokušaj izbornih prevara u pojedinim saveznim državama.

„To je ono što znamo. Moramo se vratiti na nivo države i kako je u prvom redu nastala ta močvara. Guverner Wolf i Vrhovni sud države flagrantno su kršili Ustav SAD-a. Moć postavljanja ovih pravila i propisa pripada zakonodavnom tijelu. Oni su to jednostavno ignorirali, zanemarili Ustav. Sada to svodimo na mjesta za brojanje i nečuveno izuzeće posmatrača, koji su stražari integriteta i transparentnosti.

Pensilvanija se ponašala na užasan i nezakonit način pa se nadamo da će to biti ispravljeno na Vrhovnom sudu Sjedinjenih Država. Takođe, ovi kasni glasovi nakon dana izbora su nezakoniti, upravo ono što je predsjednik govorio. Vrhovni sud je u vanrednim okolnostima mogao donijeti odluke za nekoliko dana”, kazao je Ken Starr.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] GDJE SU NESTALI GLASOVI AMERIČKIH VOJNIKA POSLANI PUTEM POŠTE? Tramp poslao jasnu poruku: ‘… […]

  2. […] GDJE SU NESTALI GLASOVI AMERIČKIH VOJNIKA POSLANI PUTEM POŠTE? Tramp poslao jasnu poruku: ‘… […]

  3. […] 47 okruga: Radnici i posmatrači poslani kući, pa nastavljeno ‘brojanje’ u Detroitu! GDJE SU NESTALI GLASOVI AMERIČKIH VOJNIKA POSLANI PUTEM POŠTE? Tramp poslao jasnu poruku: ‘N… PRVO JE PUŠTEN ‘KINESKI VIRUS’ DA BI USLIJEDILO GLASANJE POŠTOM, A ONDA I DRŽAVNI […]

Komentiraj