NEVJEROVATNE RAZMJERE IZBORNE KRAĐE U SAD-u: U Mičigenu zbog navodne ‘softverske greške’ 6.000 Trampovih glasova pripisano Bajdenu, isti softver korišten u 47 okruga: Radnici i posmatrači poslani kući, pa nastavljeno ‘brojanje’ u Detroitu!

Nervoza u Bajdenovom taboru raste nakon što sve više američkih građana prijavljuje izborne nepravilnosti u državama u kojima je aktuelni američki predsjednik Donald Tramp vodio i po 700.000 razlike, a onda se ‘nekim čudom’ ta prednost počela topiti.

izborna-prevara-u-mi-igenu

Pristalice predsjednika Donalda Trampa u Mičigenu tvrde da je zbog softverske greške smanjen broj njegovih glasova.

Predsjedavajuća Republikanske partije u državi Mičigen, Laura Koks, izjavila je da je samo u okrugu Antrim oko 6.000 glasova greškom dodijeljeno demokratskom predsjedničkom kandidatu Bajdenu, umjesto Trampu i još jednom kandidatu. Za takav razvoj događaja nadležni okrivljuju “kvar na softveru”. Međutim, situacija postaje ozbiljnija ako se zna da je isti softver korišten u čak “47 okruga sa istom svrhom”, što je više od polovine od 87 okruga koliko ukupno ima u toj saveznoj državi. Njenu izjavu Trampov izborni štab je podijelio na Tviteru.

Republikancima nije dozvoljeno učešće u brojanju i posmatranju

Prema izbornom zakonu u Mičigenu, potrebno je da sve veće političke partije imaju poštenu zastupljenost u biračkim odborima. Uprkos tome što su se mnogi republikanci prijavili za ove pozicije u Detroitu, demokrati su izabrani da popune stotine mjesta u biračkim odborima, dok su republikance mogli zastupati samo nekolicina pojedinaca.

Prema riječima predsjednice odbora za brojanje okruga Wayne, Monice Palmer „republikanski podnositelji zahtjeva su ili odbijeni ili pak nisu dobili poziv iz grada Detroita.“ Ona je nastavila: “Iako je Detroit imao dovoljno mogućnosti da vjerno slijedi ono što od njih zahtijeva izborni zakon u Mičigenu, dokazi dovode u pitanje zapošljavanje brojača glasova u Detroitu, posebno onih za brojanje glasova u odsutnosti.”

Tužno je ovo što se trenutno događa u gradu Detroitu, a za ovaj nered krivi su službenica Detroita Janice Winfrey i državna tajnica Jocelyn Benson“, rekla je predsjednica Republikanske stranke Mičigena Laura Koks.

Republikanci su isključeni iz procesa u Detroitu zbog učešća Bensonove i Winfreyeve u flagrantnom kršenju izbornih zakona u Mičigenu. Pozivam na potpunu istragu predizborne operacije u Detroitu, koja je do temelja ugrožena.

Radnici pušteni kući, pa nastavljeno brojanje

Pored ‘nestalih’ 6.000 glasova, koji su morali biti vraćeni Trampu i kandidatu Johnu Jamesu, Mičigenska republikanska partija istražuje navode da je hiljade glasačkih listića ubačeno na brojilo grada Detroita nakon 3:00 ujutro, nakon što je volonterima rečeno da je konačna serija glasova obrađena nekoliko sati ranije. Situacija se pogoršala kada je službenica okruga Wayne Kathy Garrett odbila izvijestiti koliko je glasova u okrugu Wayne bilo izvanredno, u intervjuu za CNN jutros.

Nepravilnosti prijavljene jutros nevjerovatno su zabrinjavajuće, posebno s obzirom na to koliko su bliski izborni rezultati u Mičigenu“, rekla je predsjednica Republikanske stranke Michigana. Ona je nastavila: “Mičigenska republikanska partija neće štedjeti sredstava i vremena kako bi razotkrila istinu onoga što se dogodilo na izborima.”

Kako je nestala Trampova prednost?

Aktuelni američki predsjednik Donald Tramp istakao je danas na Tviteru da je njegova velika prednost koji je imao tokom izborne noći u pojedinim saveznim državama “nekim čudom nestala” i izrazio nadu da će ponovo preuzeti vodstvo u ovim u kojima se još prebrojavaju glasovi.

Imao sam tako veliku prednost u svim ovim državama do kasno u izbornu noć, samo da bih vidio da te prednosti nekim čudom nestaju kako dani prolaze. Možda će se te prednosti vratiti kako budu napredovale naše pravne procedure“, naveo je Tramp na Tviteru.

Pola sata ranije, Tramp je na Tviteru poručio demokratskom kandidatu Džou Bajdenu da nema pravo tvrditi da je pobijedio na izborima.

Džo Bajden ne bi trebalo da tvrdi da polaže pravo na funkciju predsjednika. I ja bih to mogao da tvrdim. Pravni postupci tek počinju“, poručio je Tramp.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] NEVJEROVATNE RAZMJERE IZBORNE KRAĐE U SAD-u: U Mičigenu zbog navodne ‘softverske greške&#8… […]

Komentiraj