KAKO JE BAJDEN OSTVARIO ‘PREDNOST’ U PENSILVANIJI?! Senatski pravosudni odbor zaprimio prijavu iz poštanskog ureda: ‘Naredili su nam da prepravimo datume na kovertama sa glasačkim listićima na 3. novembar, iako su poslane 4. novembra i kasnije’

Predsjedavajuća Senatskog pravosudnog odbora Lindsey Graham kazao je da će istražiti “sve vjerodostojne navode o nepravilnostima i nedoličnom ponašanju prilikom glasanja” nakon što je primio prijavu svjedoka, poštanskog radnika u Pensilvaniji, u kojoj se navodi da su službenici osmislili plan za promjenu datuma na glasačkim listićima.

graham12345

U saopćenju za medije, Graham je izjavio da je primio prijavu koju je dostavio Richard Hopkins, poštanski radnik iz Eriea u Pensilvaniji. U izjavi, Hopkins navodi da je Robert Weisenbach rekao podređenim radnicima da je “promijene datume na kovertama glasačkih listića kako bi izgledalo kao da su glasački listići prikupljeni 3. novembra 2020., iako su zapravo prikupljeni 4. novembra i moguće kasnije.”

‘Javite se, bit ćete zaštićeni’

“Gospodin Hopkins ima pravo na sve mjere zaštite za uzbunjivače, a ja ću osigurati da se one prošire i na druge poštanske radnike koji se mogu javiti s tvrdnjama o [nepravilnostima], nedoličnom ponašanju, prijevari itd.”, rekao je Graham, prenosi TWT.

Graham je u saopćenju napisao da je “imperativ da se istraže svi vjerodostojni navodi o nepravilnostima i nedoličnom ponašanju kako bi se osigurao integritet izbora 2020.”

“Rezultati predsjedničkih izbora i dalje su bliski u više država, a kao predsjedavajući Senatskog pravosudnog odbora garantujem da će svi vjerodostojni navodi o nepravilnostima i nedoličnom ponašanju bit će shvaćeni ozbiljno”, nastavio je.

“Neću dozvoliti da se vjerodostojne optužbe o nepravilnostima ili neprimjerenim izbornim postupcima stave pod tepih.”

‘Ishod izbora ne određuju mediji već ovjereno i tačno brojanje glasova’

Najviši republikanski poslanik dodao je da će “pozvati Ministarstvo pravde da istraži ove tvrdnje”. “Također ću biti u kontaktu s generalnim direktorom pošte, tražeći od njega da prouči ove navode, kao i one koji mogu uslijediti, i pomoći u osiguranju svjedočenja gospodina Hopkinsa”, nastavio je Graham.

“Svaki Amerikanac trebao bi željeti da naš izborni proces bude fer i korektan, a s obzirom na tako veliki broja glasova putem pošte, zahtijevat ću poseban nadzor”, dodao je Graham. “Ishod izbora ne određuju mediji već ovjereno i tačno brojanje glasova.”

Vrhovni sud presudio je u prošli ponedjeljak da ta država može prebrojati glasačke listiće koji su zaprimljeni do petka ove sedmice sve dok su poštanski žigovi na njima datirani 3. novembra, na dan izbora. Takva odluka otvorila je brojne mogućnosti za malverzacije.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] SPAVAO U RADONČIĆEVOM HOTELU: Da li je tada upoznao i Nasera Keljmendija? KAKO JE BAJDEN OSTVARIO ‘PREDNOST’ U PENSILVANIJI?! Senatski pravosudni odbor zaprimio p… MNOGO SMO TOGA NAUČILI U PROTEKLE DVIJE SEDMICE! Tramp na twitteru: ‘Otkad jadni […]

Komentiraj