PRAVNI EKSPERT SA UNIVERZITETA GEORGE WASHINGTON UPOZORAVA: ‘Moraju se ispitati brojne izjave pod zakletvom da je došlo do prevare birača’

Ekspert za pravo i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta George Washington, Jonathan Turley, u svojim postizbornim analizama upozorio je da se ne smije okretati glava od prijavljenih izbornih nepravilnosti tokom i nakon predsjendičkih izbora u SAD-u.

sdsdsdsd

‘Trebali bismo pogledati glasove. Tek započinjemo fazu tabeliranja. Trebali bismo pogledati ove navode. Vidimo brojne izjave pod zakletvom da je došlo do prevare birača.

U ovoj zemlji imamo historiju izbornih problema. U Pensilvaniji ste imali nalog vrhovnog suda koji zahtijeva da se odvoje glasački listići primljeni nakon zakonskog roka. U tom smislu bila je potrebna intervencija sudije Alitoa. To je velika grupa glasačkih listića.

Kada govorite o sistemskim problemima, radi se o tome kako su ti glasački listići ovjereni, jer ako postoji problem u sistemu oko autentifikacije, to ozbiljno utječe na cijele izbore. Ono što me posebno brine je da smo imali preko sto miliona glasačkih listića u okruzima poput Philladelphije i Detroita s dugim nizom izbornih problema (blago rečeno)”, naveo je Turley.

Jonathan Turley američki je advokat, pravni naučnik, pisac, komentator i pravni analitičar u elektronskim i štampanim medijima. Profesor je na Pravnom fakultetu Univerziteta George Washington i svjedočio je u postupcima Kongresa Sjedinjenih Država o ustavnim i zakonskim pitanjima.

On je samo jedna u nizu pravnih stručnjaka koji ukazuje da izborni proces u SAD-u još uvijek nije završen i da je dug put do proglašenja pobjednika izbora.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] PRAVNI EKSPERT SA UNIVERZITETA GEORGE WASHINGTON UPOZORAVA: ‘Moraju se ispitati brojne izjave… […]

  2. […] diktature, a vodeći mediji ušutkuju građane zabrinute za američke interese’ PRAVNI EKSPERT SA UNIVERZITETA GEORGE WASHINGTON UPOZORAVA: ‘Moraju se ispitati brojne izjave … ZAŠTITA USTAVA I INTEGRITETA IZBORA! Iz Trampovog tima najavljuju tužbe: ‘Isti softver […]

Komentiraj