KAKO SE ‘ISTOPILA’ TRAMPOVA PREDNOST?! Istražitelji upućeni u okrug Fulton u Georgiji nakon što je prijavljen problem sa unosom rezultata brojanja, pronađeni neskenirani glasovi!

Najviši izborni zvaničnik američke savezne države Georgije upućuje tim istražitelja nakon što je u jednom od okruga, koji je bio odlučujući u donošenju navodne prednosti Džozefu Bajdenu, otkriven problem s rezultatima brojanja.

georgija123456

Iako državni sekretar Georgije Brad Raffensperger nije otkrio prirodu problema s glasačkim listićima, objavio je kasno u subotu da su istražitelji krenuli prema ‘State Farm’ areni u okrugu Fulton kako bi “osigurali izbore i zaštitili sve legalne glasove”.

“Okrug Fulton otkrio je problem koji uključuje izvještavanje o njihovom radu u petak. Službenici su u State Farm Areni kako bi ponovo pregledali njihov rad od petka ”, rekao je Raffensperger. „Državni sekretar koji ima nadzor na licu mjesta, poslao je dodatne istražitelje kao i zamjenika državnog sekretara da nadgleda postupak kako bi se osiguralo da se temeljito osiguraju izbori i zaštite svi legalni glasovi. Tu su i promatrači iz obje političke stranke.”

Brendan Keefe, glavni istražitelj u WXIA iz Atlante kaže da pitanje “rješavanje ovog problema može značajno utjecati na trenutnu prednost Bajdena u Georgiji”.

Okrug Fulton izdao je izjavu kasnije u subotu, u kojoj su otkrili da “neki glasački listići nisu pokupljeni” tokom glasanja u petak navečer, a “manji broj” glasačkih listića “nije skeniran”. “Zbog obilja opreza, svi privremeni, vojni i glasovi skenirani u petak, 6. novembra, bit će ponovno skenirani večeras”, navodi se u izjavi. “Podaci ubačeni sinoć povući će se i zamijeniti večerašnjim skeniranim fajlom”.

Richard Barron, izborni direktor okruga Fulton, opisao je problem kao neuspjeh u prenosu datoteka na server, što je zahtijevalo ponovno skeniranje nekih glasačkih listića. Takođe je rekao da je postupak ponovnog skeniranja završen. “Barron je rekao da je njegov tim skenirao 342 glasačka listića u subotu”, tako da smo se uravnotežili “, dodajući da se ranije neke datoteke nisu prenosile na server, a neke glasačke listiće trebalo je skenirati u subotu. Rekao je da ne zna je li za to kriv problem sa softverom ili fizički.”

Otprilike 7.200 glasova dijeli Bidena i Trampa u Georgiji, što je uska margina zbog koje je Raffensperger u petak izjavio da je država krenula na ponovno brojanje.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] KAKO SE ‘ISTOPILA’ TRAMPOVA PREDNOST?! Istražitelji upućeni u okrug Fulton u Georgiji… […]

  2. […] KAKO SE ‘ISTOPILA’ TRAMPOVA PREDNOST?! Istražitelji upućeni u okrug Fulton u Georgiji… […]

Komentiraj