ZAŠTITA USTAVA I INTEGRITETA IZBORA! Iz Trampovog tima najavljuju tužbe: ‘Isti softver koji je u Mičigenu pripisao Trampove glasove Bajdenu, koristile su Arizona, Georgija, Nevada, Minesota i Pensilvanija’

Predsjednik SAD-a Donald Tramp najavio je da će njegov pravni tim podnijeti tužbe u više država zbog narušavanja izbornog procesa i manipuliranja glasovima poštom.

tramp-guliani123

Tramp je rekao je da je dobio 71 milion legalnih glasova i da je vodio sve dok, nakon završenih izbora, nisu počeli da stižu glasovi poštom.

“Promatračima nije bilo dopušteno ući u sobe za prebrojavanje. Osvojio sam izbore, dobio sam 71 milion legalnih glasova. Dogodile su se loše stvari koje naši promatrači nisu smjeli vidjeti. Nikada se prije to nije dogodilo. Milioni dopisnih glasačkih listića poslani su ljudima koji to nikada nisu zatražili”, objavio je Trump na Twitteru.

“Američki narod zaslužuje poštene izbore: to podrazumijeva da se broje svi legalni glasački listići i da se ne broji nijedan nelegalan. To je jedini način da osiguramo da javnost ima puno povjerenje u naše izbore”, naveo je Tramp.

Dodao je da “ostaje šokantno da Bajdenov izborni štab odbija da prihvati taj osnovni princip i želi da se broje listići, čak i ako su lažni ili ako su ubačeni od onih koji nemaju biračko pravo ili u ime umrlih”, prenio je AP.

“Neću se smiriti dok američki narod ne bude imao pošteno brojanje glasova kakvo zaslužuje i kakvo demokratija zahtijeva”, dodao je Tramp u izjavi poslatoj dok je igrao golf u svom klubu u Virdžiniji.

On je naveo da “svi znaju zašto Bajden žuri da se lažno predstavi kao pobjednik i zašto se njegovi saveznici među medijima toliko trude da mu pomognu”.

Oni ne žele da istina izađe na vidjelo. Prosta činjenica je da su ovi izbori daleko od gotovih. U Pensilvaniji, na primjer, našim posmatračima nije omogućen pun pristup procesu brojanja glasova. Zakoniti glasovi odlučuju ko je predsjednik, a ne mediji”, kazao je Tramp.

Advokati iz pravnog tima Donalda Trampa zatražili su ponovno i ručno brojanje glasova u svim državama gdje se koristi softver koji je, na primjer u Mičigenu, pripisao Trampove glasove njegovom demokratskom protivkandidatu Džou Bajdenu, prenose američki mediji.

Zaštita Ustava i integriteta

Postizborna parnica je veoma važna kako bi se zaštitio integritet izbornog procesa, ali i da bi se zaštitio Ustav, naglasio je Tramp.

Među državama u kojima se koristi sporni softver su Arizona, Džordžija, Nevada, Mičigen, Minesota i Pensilvanija, države u kojima je rezultat i dalje tijesan.

“Jednostavna je činjenica da su ovi izbori daleko od gotovih”, poručio je Tramp priopćenjem u subotu.

Trampov odvjetnik i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani također je na novinskoj konferenciji poručio da se još ne zna pobjednik izbora te da od ponedjeljka kreću pravni postupci. “Nemojte biti smiješni, televizije ne odlučuju izbore, već sudovi”, kazao je na novinskoj konferenciji.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] ZAŠTITA USTAVA I INTEGRITETA IZBORA! Iz Trampovog tima najavljuju tužbe: ‘Isti softver koji… […]

  2. […] ZAŠTITA USTAVA I INTEGRITETA IZBORA! Iz Trampovog tima najavljuju tužbe: ‘Isti softver koji… […]

  3. […] ‘Moraju se ispitati brojne izjave pod zakletvom da je došlo do prevare birača’ ZAŠTITA USTAVA I INTEGRITETA IZBORA! Iz Trampovog tima najavljuju tužbe: ‘Isti softver koji … NE ODLUČUJU MEDIJI O POBJEDNIKU, NEGO NAROD! Republikanski senatori upozoravaju: ‘Izbori […]

Komentiraj