DOK TRAJE PRAVNA BITKA ZA INTEGRITET IZBORA: Tramp vraća svoje velike skupove širom SAD-a

Predsjednik Tramp planira vratiti svoje velike skupove koji su bili obilježje njegove predsjedničke kandidature i predizborne kampanje, ali oni će biti usmjereni na tekuću pravnu bitku za zaštitu američkog Ustava i integriteta izbora, nakon što je nekoliko televizija na osnovu nepotpunih i nepotvrđenih rezultata projiciralo navodnu Bajdenovu pobjedu.

tramp123-1.jpg

Prema izvještaju Axiosa, Trampova kampanja planira ići manje tradicionalnim putem osporavanja rezultata izbora, uključujući održavanje “niza Trampovih skupova” usredotočenih na pravne procese koji su u toku u brojnim saveznim državama širom SAD-a .

Uz skupove, Trump također planira koristiti osmrtnice ljudi koji su ‘glasali’ na izborima, ali su zapravo mrtvi, kao dokaz za izbornu prevaru.. Kampanja šalje i timove za prebrojavanje glasova u Georgiju, Arizonu i Pennsylvaniju, sa predstavnikom Dougom Collinsom, koji će voditi taj proces.

Tramp je obećao pravnu akciju u narednim danima apelirajući da donatori pomognu u financiranju bilo koje sudske borbe. On i njegova kampanja iznijele su optužbe za veliku prijevaru birača u Pensilvaniji i drugim državama koje su nakon nekoliko dana Trampovog vodstva preko noći, zahvaljujući navodnim glasovima poštom, ‘poplavile’.

Nikada u američkoj historiji nije bilo predsjedničkih izbora na kojima se u javnosti više govorilo o raširenoj konspirativnoj prijevari.

Trampov odvjetnik Rudy Giuliani u nedjelju je rekao da je u toku izrada dvije dodatne tužbe, pored postojećih parnica u Pensilvaniji. Do kraja ove sedmice, Giuliani je predvidio da će kampanja pokrenula “četiri ili pet” tužbi od ukupno 10 mogućih.

Republikanski pravnici planiraju konferenciju za novinare u ponedjeljak kako bi najavili dodatne parnice.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] DOK TRAJE PRAVNA BITKA ZA INTEGRITET IZBORA: Tramp vraća svoje velike skupove širom SAD-a – ago […]

  2. […] BAJDEN SPAVAO U RADONČIĆEVOM HOTELU: Da li je tada upoznao i Nasera Keljmendija? NEKA OBJASNE AMERIČKOM NARODU KAKO JE MOGUĆE DA SE UMRLI UOPĆE REGISTRUJU, A ONDA I GLASAJU! Senator Graham otkrio detalje izborne prevare pa poručio: ‘Ako se ne izborimo za predsjednika Trampa, nikada više neće biti izabran nijedan republikanski predsjednik’ NE BI BILO PRVI PUT DA O POBJEDNIKU ODLUČI VRHOVNI SUD! Senator Cruz smatra da Tramp “ima put do pobjede”, tužbe za izborne prevare mogle bi “lahko” doći do Vrhovnog suda DOK TRAJE PRAVNA BITKA ZA INTEGRITET IZBORA: Tramp vraća svoje velike skupove širom SAD-a […]

  3. […] do pobjede”, tužbe za izborne prevare mogle bi “lahko” doći do Vrhovnog suda DOK TRAJE PRAVNA BITKA ZA INTEGRITET IZBORA: Tramp vraća svoje velike skupove širom SAD-a OVDJE SE RADI O AMERICI! Poznati univerzitetski profesor: ‘Bajdenovi rade sa Kinom i […]

Komentiraj