PONAŠANJE BAJDENA I NJEGOVIH SARADNIKA JE POZIV NA APSOLUTNO BEZAKONJE! Ken Starr: Dopuštenje da se prihvataju glasovi pristigli poštom tri dana nakon 3. novembra u Pensilvaniji je ‘ustavna travestija’

Presuda Vrhovnog suda Pennsylvanije kojom se nalaže biračkim odborima da broje glasačke listiće sa datumom dana izbora, čak iako su primljeni do tri dana kasnije bila je “ustavna travestija”, rekao je u nedjelju bivši neovisni savjetnik Ken Starr za “Life, Liberty & Levin”.

nbcxf

“Generacija osnivača (SAD-a) koja je sjedila u Philadelphiji nesumnjivo je željela zakonodavna tijela, najbliža ljudima, državna zakonodavna tijela, oni su šefovi, a ne guverner. A ono što se posljednjih sedmica dogodilo u Pensilvaniji ustavna je travestija. Guverner Tom Wolf pokušava postići svoje reforme, svoju viziju, kao što je i imao pravo, putem zakonodavnog tijela Commonwealtha iz Pensilvanije”, nastavio je Starr.

“Nije uspio. Zatim odlazi državnom Vrhovnom sudu, koji je podijeljenim glasom prihvatio suštinu onoga što je radio guverner Wolf, a zatim je na to dodao i ograničenja.”

U petak je sudija Vrhovnog suda Samuel Alito izdao hitnu naredbu da svaki birački odbor svakog okruga okruga u Pensilvaniji odvoji i osigura glasačke listiće pristigle nakon 20 sati na dan izbora. Naredbom je naređeno odborima da prestanu brojati glasačke listiće, što je zatražila Republikanska stranka Pensilvanije.

Voditelj Mark Levin istakao je Starru da bi glasovi koje je Alito naredio da se odvoje i osiguraju “mogli biti pod znakom pitanja prema našem saveznom ustavu … to jest, državni Vrhovni sud možda je obespravio glasače kršenjem saveznog ustava.”

“Točno tako”, složio se Starr. “U stvari, brojanje ‘svakog glasa’ može biti zločin prema saveznom zakonu. Definitivno je zločin prema državnom zakonu, ako je neki glas nezakonit. Sramotno je da ljudi potpredsjednika Bajdena i sam potpredsjednik govore “Broji svaki glas” i prodaju puno majica sa takvim natpisima. To je poziv za apsolutno bezakonje.”

“Znam za situaciju … u kojoj je nedavno udovica znala kako će njen pokojni muž glasati”, nastavio je Starr. “On je preminuo, to je ljudska tragedija. Ono što je travestija je što je ona glasala za njega. Mi to ne nazivamo glasanjem u odsutnosti. Ne, mi to zovemo ilegalnim glasanjem.”

Pojedini američki mediji prognozirali su u subotu, na bazi nepotpunih i nepotvrđenih izbornih rezultata, da je Joe Biden izabran za 46. predsjednika Sjedinjenih Država, što je naišlo na osude zvaničnika i javnosti. Trampova kampanja pokrenula je pravne sporove u pet ključnih država: Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi i Pensilvaniji. Takođe je zatraženo ponovno brojanje u Wisconsinu. ‘Ovi izbori nisu završeni’, poručio je predsjendik Donald Tramp, naglašavajući da ne mogu ‘jadni mainstream mediji odlučivati pobjednika izbora’

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] PONAŠANJE BAJDENA I NJEGOVIH SARADNIKA JE POZIV NA APSOLUTNO BEZAKONJE! Ken Starr: Dopuštenje da s… NEKA OBJASNE AMERIČKOM NARODU KAKO JE MOGUĆE DA SE UMRLI UOPĆE REGISTRUJU, A ONDA I GLASAJU! Senator Graham otkrio detalje izborne prevare pa poručio: ‘Ako se ne izborimo za predsjednika Trampa, nikada više neće biti izabran nijedan republikanski predsjednik’ NE BI BILO PRVI PUT DA O POBJEDNIKU ODLUČI VRHOVNI SUD! Senator Cruz smatra da Tramp “ima put do pobjede”, tužbe za izborne prevare mogle bi “lahko” doći do Vrhovnog suda Objavljeno u: […]

  2. […] Senatori traže ostavke državnog sekretara savezne države Georgije Brada Raffenspergera PONAŠANJE BAJDENA I NJEGOVIH SARADNIKA JE POZIV NA APSOLUTNO BEZAKONJE! Ken Starr: Dopuštenje da s… NEKA OBJASNE AMERIČKOM NARODU KAKO JE MOGUĆE DA SE UMRLI UOPĆE REGISTRUJU, A ONDA I GLASAJU! […]

Komentiraj