(VIDEO) ZA RAZLIKU OD NAŠIH OPONENATA, MI NEMAMO ŠTA KRITI! McEnany: ‘U Americi se samo Demokratska partija protivi identifikaciji birača, ovjeri potpisa, provjeri prebivališta građana i njihove podobnosti za glasanje te posmatranju brojanja glasova’

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany je u svojstvu savjetnice Trampovog izbornog tima govorila na press konferenciju u Washingtonu na kojoj je, zajedno sa svojim kolegama, iznijela optužbe, dokaze i zahtjeve republikanaca u vezi s masovno prijavljenim izbornim prevarama tokom predsjedničkih izbora.

trampov-izborni-tim

Ona je na početku kazala da su ovi izbori daleko od završenih te naglasila da je proces provjere i unošenja izbornih rezultata tek počeo. Kazala je da je ovo borba za pravo svih Amerikanaca kako bi imali ‘povjerenje i pouzdanje, ne samo u ove, već i u sve naredne izbore’

“Naša pozicija je jasna. Želimo zaštiti pravo američkog naroda. Želimo pošteno brojanje zakonitih glasova. Želimo maksimalnu transparentnost. Želimo da svaki legalni glas bude prebrojan, i želimo da se svaki ilegalni glas odbaci. Za razliku od naših oponenata mi nemamo šta kriti”, kazala je ona.

“U Americi postoji samo jedna partija koja se protivi identifikaciji birača. Jedna je partija u Americi koja se protivi ovjeri potpisa, provjeri prebivališta građana i njihove podobnosti za glasanje. U Americi postoji samo jedna partija koja pokušava zadržati promatrače izvan prostorije za brojanje, a ta partija je Demokratska partija”, rekla je ona, dodajući: “Takvo što ne radite kada želite poštene izbore. Vi se ne protivite reviziji glasanja jer želite tačno brojanje… Zauzimate ovakva stajališta jer pozdravljate prevaru i pozdravljate ilegalno glasanje.”

Govoreći o izborima u Pensilvaniji, kazala je kako je ponašanje njenih zvaničnika udžbenički primjer nepoštovanja zakona.

“Zapravo, možda postoji razlog zbog kojeg državna sekretarka Pensilvanije Boockvar neprestano svoju volju stavlja iznad zakona, kršeći tako Ustav. Pokazala je svoju partijsku mržnju u svojim twittovima stavljajući pod znake navoda riječ ‘predsjednik’ ispred Trampovog imena, potkopavajući tako njegovo predsjedništvo. Dakle, vidimo kakvi su bili njeni motivi”, navela je McEnany.

U Philadelphiji našim promatračima koji su po zakonu morali biti tamo i promatrati prebrojavanje glasova, to je jednostavno zabranjeno. Promatrači su postavljeni iza barikada u masivnoj sobi na udaljenosti od nekoliko metara od procesa brojanja, a zapravo kada pogledate sve stolove, stotinama metara. Zapravo iza stolova sa zadnje strane bili su potpuno u mraku, potpuno onesposobljeni da nadgledaju prebrojavanje glasova, a što je bilo njihovo zakonsko pravo.

Promatrač koji je tome svjedočio to opisuje na ovaj način: ‘Zamislite da ste na nogometnom terenu i nalazite se na liniji od 10 metara i od vas se očekuje da uputite poziv krajnjoj zoni s druge strane terena.’

Zapitajte se šta to sve kriju demokrate iz Pensilvanije kada promatrači ne mogu jednostavno nadgledati brojanje“, kazala je ona.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj