ZBOG KATASTROFALNIH PROPUSTA NA IZBORIMA: Senatori traže ostavku državnog sekretara Georgije

Američki senatori David Perdue i Kelly Loeffler pozvali su u ponedjeljak državnog sekretara savezne države Georgije, Brada Raffenspergera, da podnese ostavku zbog lošeg vođenja saveznih predsjedničkih izbora 2020. godine.

GEORGIJA12345

Upravljanje izborima u Georgiji postalo je sramota za našu državu. Građani su s pravom ogorčeni”, stoji u izjavi Perduea i Loefflera. „Od početka smo bili jasni: svaki zakonski glas treba brojati. Bilo kakvo ilegalno glasanje ne smijese tolerisati, a u procesu brojanja moraju postojati transparentnost i ujednačenost. Ovo nije teško. Ovo nije stranački. Ovo je proamerički. Vjerujemo da kada postoje neuspjesi, oni se trebaju priznati čak i kada je to u vašoj stranci. “

“Ove je godine bilo previše neuspjeha na izborima u Georgiji, a najnoviji izbori te probleme su izbacili na površinu na nacionalnom nivou. Iako krivnja zasigurno leži i drugdje, sve na kraju ide ka državnom tajniku ”, nastavlja se u izjavi.

“Loše upravljanje i nedostatak transparentnosti državnog tajnika neprihvatljivi su. Iskreni izbori najvažniji su temelj naše demokratije.” Izjava zaključuje: „Državni tajnik nije uspio održati poštene i transparentne izbore. Iznevjerio je narod Georgije i trebao bi odmah odstupiti.”

(Global CIR)

  1. […] ZBOG KATASTROFALNIH PROPUSTA NA IZBORIMA: Senatori traže ostavke državnog sekretara savezne drža… […]

Komentiraj