‘OSVOJIO SAM 73 MILIONA LEGALNIH GLASOVA!’ Predsjednik Tramp: “Zašto proces toliko traje u Sjevernoj Karolini, traže li još glasačkih listića da i taj rezultat ‘poprave’? Ponovnim brojanjem glasova osvojit ćemo Georgiju!”

Predsjednik Tramp u četvrtak je oštro kritikovao proces brojanja glasova na predsjedničkim izborima 2020. u Sjevernoj Karolini – državi koja još nije proglasila pobjednika – istovremeno tražeći reviziju brojanja u Arizoni, dok se on i njegova kampanja nastavljaju boriti i voditi pravne bitke u ključnim državama.

tramp-georgia123.jpg

Trajalo je dovoljno dugo“, Tramp je napisao prenoseći na Twitteru članak Associated Pressa u četvrtak ujutro, koji ga je proglasio pobjednikom na Aljasci, dajući mu još tri elektorska glasa, više od sedam dana nakon dana izbora. „Zašto proces toliko traje u Sjevernoj Karolini? Traže li još glasačkih listića da i taj rezultat ‘poprave’?” , tweetao je on. “Sada ćemo s ponovnim brojanjem glasova osvojiti i Georgiju.” Dodao je: „Pensilvanija i Michigan nisu pustili naše promatrače izbora u sobe za brojanje. Ilegalno!”

“Od 200.000 glasova do manje od 10.000 glasova. Ako budemo mogli revidirati ukupan broj glasova, lako ćemo osvojiti i Arizonu!”, napisoa je Tramp nakon toga.

Trampova kampanja žalila se u Philadelphiji

Trampova kampanja je pokrenula žalbu u izbornom odbor okruga Philadelphia. U pet odvojenih sudskih prijava, kampanja tvrdi da su službenici nepropisno brojali glasačke listiće kojima su nedostajale informacije za koje navode da su bile potrebne nakon što su službenici izvršili sekundarni pregled.

“Izborni zakon Pensilvanije nema ovlasti za ‘sekundarni pregled’ glasačkih listića u odsustvu i pošte nakon što su ti glasački listići odbijeni tokom brojanja”, tvrdi kampanja.

U nizu podnošenja prijava, kampanja je ukazala na ukupno više od 8.000 glasačkih listića koji su bili nepotpuni iz različitih razloga, kao što su nestala odštampana imena, datumi ili adrese. Sud za zajedničke optužbe u Pennsylvaniji u okrugu Philadelphia održat će ročište za sve žalbe u petak u 10 sati po lokalnom vremenu.

Osvrnuo se i na istragu o lažnim navodima o dosluhu sa Rusijom tokom kampanje 2016.

“Vidio sam dovoljno.Šta će se desiti ovim momcima (McCabeu, Comeyu i bandi veleizdajničkih nasilnika)”, napisao je Tramp na Twitteru označavajući senatore Johna Kennedyja, Maria Bartiromoa, te ministarstvo pravosuđa. “Oni i mnogi drugi su uhvaćeni,uradite nešto’, napisao je Tramp.

Podsjećamo, jučer je pred Senatskim odborom svjedočio nekadašnji prvi čovjek FBI-a, Andrew McCabe, koji je kazao da se kaje zbog toga što je potpisao nalog za praćenje savjetnika Trampove kampanje Seana Pagea, vezano za navodni ruski utjecaj na Trampovu kampanju, te da to ne bi učinio da je znao ono što danas zna.

Afera o navodnom ruskom utjecaju na Trampovu kampanju i Trampov navodni dosluh sa Rusima, ispostavilo se bila je afera u režiji prvih ljudi obavještajnog sektora SAD-a, s ciljem da skrenu pažnju sa skandala Hillary Clinton. Kasnije je ta istraga bazirana na fiktivnim svjedočenjima prerasla u širu istragu koja je uključivala špijuniranje i sramoćenje dužnosnika Trampove administracije, a na koncu i pokušaj opoziva predsjendika koji je neslavno završio.

Nakon toga je otkriveno da je ustvari kampanja Hillary Clinton bila u dosluhu sa ruskim obavještajnim službama.

Predsjednik Tramp je niz tweetova završio obavještenjem da je osvojio 73 miliona ‘legalnih glasova’.

A potom je podijelio detalje ‘Izvještaja’:

“‘Izvještaj’: Dominion (mašine i softveri za brojanje op.a) je izbrisao 2,7 miliona Trampovih glasova širom zemlje. Analize rezultata pokazel su da je 221.000 Trampovih glasova u Pensilvaniji prebačena Bajdenu. 921.000 Trampovih glasova je izbrisana. Države koje su koristile sistem Dominiona prebacile 435.000 Trampovih glasova Bajdenu”, napisao je Tramp.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj