VIDEO: Top 10 intrigantnih filmova o kojima ćete razmišljati danima nakon gledanja

Možda ste u potrazi za intrigantnim filmovima o kojima ćete razmišljati danima nakon što ste ih pogledali?! Evo nekoliko prijedloga.

10 FILMOVA ZA RAZMIŠLJANJE: Ova OSTVARENJA će vas PROGANJATI danima nakon  što ih POGLEDATE (TREJLERI)

Ispit (Exam, 2009.)

Film otkriva što se dogodi kad okupite nekoliko stranaca u zatvorenom prostoru, smjestite ih u ekstremne uvjete, ograničite im vrijeme i načine postizanja cilja. Jednostavan recept za film, no pokazao se odličnim. Film prati osam kandidata za prestižno radno mjesto, a samo će jedan dobiti posao. To ovisi o njihovom odgovoru na jedno pitanje, piše Brightside.

Najbolja ponuda (La migliore offerta, 2013.)

Jednog dana poznati stručnjak za likovnu umjetnost susreće misterioznu ženu koja ga moli da procijeni njeno vlasništvo. Iako se tijekom filma čini da je odgovor tu negdje, pokazuje se da nije tako, a o ovom filmu mislit ćete danima nakon što ga pogledate.

Majstori iluzije (Now You See Me, 2013.)

“Četiri konjanika” pod pokroviteljstvom milijunaša Arthura Tresslera imaju prvi zajednički, spektakularni nastup. Glavna točka nastupa je nevjerojatna pljačka banke u Parizu pa “konjanici” postaju zanimljivi agentima FBI-a. Tijekom filma pratit ćete brzu akciju do najsitnijih detalja.

Who Am I (2014.)

Ako volite Klub boraca, ovo je film za vas. Glavni junak je kompjuterski stručnjak, no u stvarnom životu on je nitko. Život mu se drastično mijenja nakon što upozna svoju suprotnost. Brzi rezovi samo pojačavaju želju gledatelja da shvate tko je glavni protagonist.

Tajne i laži savršenog zločina (All Good Things, 2010.)

Tajanstveni nestanak, tajne iz prošlosti, sumnjičavi protagonist, spletke i romantična priča, sve se to miješa u ovom zagonetnom filmu koji će ostaviti neobičan dojam na vas.

Dvostruka igra (The Double, 2011.)

Simon je skroman mladić kojeg ignoriraju kolege, ali i djevojka njegovih snova. Jednog dana u uredu se pojavi James – karizmatičan i samopouzdan i Simonov dvojnik, koji mu počinje pomalo krasti život. Film je adaptacija romana Dvojnik Fjodora Dostojevskog.

Vremenski zločin (Los cronocrímenes / Timecrimes, 2007.)

Hector je običan čovjek zadovoljan svojim životom. Jedne večeri neobjašnjivo pronađe vremenski stroj u šumi. Ovaj niskobudžetni španjolski film donosi nov pogled na vremenski paradoks.

Nestala (Gone Girl, 2014.)

Triler koji govori o kompliciranom odnosu muškarca i žene. Nakon što glavnom junaku misteriozno nestane žena, na površinu isplivaju neugodne tajne.

Kocka (Cube, 1997.)

Šestero neznanaca traži izlaz iz labirinta kockastih prostorija punih smrtonosnih zamki. Ovo je rijedak primjer niskobudžetnog filma kojeg manjak sredstava nije spriječio da nadmaši neke filmove s velikim proračunom.

Ex Machina (2015.)

Atmosfera filma začinjena je misterioznošću, tajnama i tehnologijom. Mladi programer tjedan dana testira ženskog robota s umjetnom inteligencijom, a pitanje je tko će u tom natjecanju pobijediti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj