(VIDEO) UZNEMIRAVANJE, UDARCI, GAĐANJE VATROMETOM, PALJENJE ZASTAVA! Pogledajte snimke bezobzirnih napada na mirne Trampove pristalice u Washingtonu koje su mediji prešutjeli!

Policija je uhitila jednog osumnjičenika u vezi s vatrometom koji je ispaljen u restoranu u Washingtonu, ciljajući Trampove pristaše nakon subotnjeg “MAGA Million Marcha”.

TRAMPOVE-PRISTALICE123

Na videozapisu incidenta vidi se velika gužva koja je nastala u restoran P.J. Clarkea samo nekoliko ulica dalje od Bijele kuće. Usred žestokog sukoba male skupine miroljubivih Trampovih pristaša i neprijateljske gomile, neko postavlja vatromet koji eksplodira na terasi. Nastaje haos dok obje grupe trče da napuste područje. Nije odmah bilo jasno je li nekood Trampovih pristalica ozlijeđen u eksploziji.

U nedjelju je policija priopćila da je uhitila 26-godišnjeg Javiena Michaela Dawsona u vezi s vatrometom, izvijestila je WRC-TV. Optužen je za napad opasnim oružjem.

Bilo je to jedno od više od 20 uhićenja koja su se dogodila kao odgovor na nasilje koje je uslijedilo nekoliko sati nakon što su se stotine hiljada Trampovih podržavatelja okupili u Washingtonu u subotu kako bi ponovili predsjednikove tvrdnje o prevari birača i pozvali ga da ne popusti pod pritiscima da prizna rezultate ‘namještenih izbora’ i kako kažu ‘šangajskog kandidata za predsjednika, Joea Bidena’.

Mnoštvo nasilnih napada na Trampove pristalica

I premda je skup na kome su učestvovale stotine hiljada nezadovoljnih građana SAD-a proticao mirno tokom glavnog programa, zabilježene su desetine napada od strane različitih radikalnih organizacjia upućenih miroljubivim demonstrantima koji su u većini slučajeva na skup podrške Trampu došli sa cijelim porodicama uključujući i djecu.

Prema videima koji se šire društvenim mrežama, male skupine Trampovih pristaša koje su pokušale ući u područje oko ‘Black Lives Matter Plaza’, koji se nalazi tek jednu ulicu od Bijele kuće, suočile su se s nekoliko stotina protu-Trampovih demonstranata koji su se tamo okupili. Trampove pristaše koje su se približile tom području bili su maltretirani, polijevani vodom, a vidi se i kako su im otimani i spaljivani šeširi MAGA i pro-Trampove zastave, dok su kontraprosvjednici navijali.

Na videozapisima se vidi kako demonstranti protiv Trampa viču na obitelji, udaraju ljude na ulici i maltretiraju stariju ženu koja nosi Trampovu zastavu.

Dvoje mladih Trampovih pristaša navodno su poliveni nepoznatom tekućinom i gađani jajima, pokazao je video koji je snimio Drew Hernandez.

Još jedan isječak koji je objavio Hernandez prikazuje maltretiranje mladih Trampovih pristaša prije nego što jedan od mladića zatraži pomoć od policajca na biciklu.

Čovjek krvave glave viđen je kako posrće na drugom snimku prije nego što je pao na tlo. Korisnik Twittera Brendan Gutenschwager, koji je snimio snimak, rekao je da je čovjek, Trampov pristaša, napadnut prije dolaska policije.

U još jednom Gutenshwagerovom isječku može se vidjeti prosvjednik kako ide iza žene – koja je navodno bila Trampova pristaša – i udara je šakom u glavu prije nego što je pobjegao.

Twitterom kruži još dosta sličnih snimaka maltretiranja Trampovih pristalica, ali je puno šokantnije što skoro nigdje nije bilo policije koja je trebala spriječiti izgrede niti medija da izvijeste o tome.

Mediji na udaru kritika, javio se i predsjednik Tramp

Republikanski kongresmen Lee Zeldin iz New Yorka rekao je da je “medijska blokada” po pitanju ovih događaja bila “užasno” i “sama za sebe je mnogo rekla”. “Predsjednikove pristaše imaju pravo na miran skup, baš kao što to imaju i njegovi protivnici”, napisao je Zeldin na Twitteru. “Fizički napadi nasilnih ljevičara koji gađaju njegove pristaše su odvratni. Skoro pa je potpuno medijsko prešućivanje nasilja je užasno i govori samo za sebe.”

“Želim čuti kako Joe Biden i Kamala Harris osuđuju kriminalce Antifa / BLM koji su danas napali i maltretirali mirne prosvjednike u DC-u, uključujući starije osobe i obitelji”, napisao je politički strateg Doug Stafford na Twitteru u subotu. “Naravno da neće. A ‘mediji’ ih neće natjerati.”

Predsjednik Trump kritikovao je “ANTIFA šljam” i medije u subotu navečer dok se nasilje odvijalo u Washingtonu, gdje su se njegove pristalice okupile na “Milion MAGA Marchu”. U nizu Twitter poruka predsjednik je također etiketirao nasilnike kao “ljudsko smeće radikalne ljevice”, objavljujući video na kojem se vidi kako muškarca ranije isti dan udaraju rukama i nogama na vašingtonskoj ulici.

Tramp je optužio aktiviste Antife da su se vratili pod okriljem mraka da izazovu haos, tvrdeći da je protrampova masa poslala ljevičare “u brda” tokom dana. Predsjednik je također kritikovao demokratsku gradonačelnicu Washingtona Muriel Bowser, tvrdeći da nije “radila svoj posao”, i pozvao gradsku policiju da “krene – radi svoj posao i ne suzdržava se!”

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] (VIDEO) UZNEMIRAVANJE, UDARCI, GAĐANJE VATROMETOM, PALJENJE ZASTAVA! Pogledajte snimke bezobzirnih… […]

  2. […] koje upozorava da se Bajden protivustavno predstavlja kao ‘izabrani predsjednik’ (VIDEO) UZNEMIRAVANJE, UDARCI, GAĐANJE VATROMETOM, PALJENJE ZASTAVA! Pogledajte snimke bezobzirnih … VELIKI PRAVNI SLUČAJEVI TEK DOLAZE! Trampov advokatski tim: Ispitivanje sistema za glasanje […]

  3. […] koje upozorava da se Bajden protivustavno predstavlja kao ‘izabrani predsjednik’ (VIDEO) UZNEMIRAVANJE, UDARCI, GAĐANJE VATROMETOM, PALJENJE ZASTAVA! Pogledajte snimke bezobzirnih … VELIKI PRAVNI SLUČAJEVI TEK DOLAZE! Trampov advokatski tim: Ispitivanje sistema za glasanje […]

  4. […] koje upozorava da se Bajden protivustavno predstavlja kao ‘izabrani predsjednik’ (VIDEO) UZNEMIRAVANJE, UDARCI, GAĐANJE VATROMETOM, PALJENJE ZASTAVA! Pogledajte snimke bezobzirnih … KAKO SU SE DRUŠTVENE MREŽE MIJEŠALE U AMERIČKE IZBORE?! Izvršni direktori Facebooka i […]

Komentiraj