APARTMANI SU IM PREMALI! Raste potražnja za privatnim ostrvima, milijarderi traže utočište u vrijeme pandemije

Dok mnogi tokom karantina sanjaju o kući s dvorištem, milijarderi traže privatna ostrva na kojima traže utočište u vrijeme pandemije virusa korona.

source.ba | Bijeg od virusa: Raste potražnja milijardera za privatnim  ostrvima

Milijarderi koji su zatvoreni u svojim apartmanima sada žele da kupuju i privatna ostrva. Potražnja za privatnim ostrvima je prema riječima Džona Kristija, agenta agencije HG Kristi, u posljednjih šest nedjelja učetvorostučena.

“Ista stvar se dogodila i nakon terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine. Ljudi su bili uplašeni i tražili su sigurno utočište. U ovom trenutku svi vlasnici privatnih ostrva borave na njima i planiraju da ostanu do kraja pandemije, dok su ranije tu provodili dva mjeseca godišnje”, rekao je Kristi.

Jedan od privatnih ostrva ima i milijarder Ričard Brenson, koji ga je ponudio na prodaju kako bi spasio svoj biznis teško pogođen pandemijom virusom korona.

Radi se o karipskom ostrvu Neker koji vrijedi 150 miliona eura. Inače, ostrvo se iznajmljuje, a noć košta oko 122.000 dolara. Na ostrvu je izgrađena velika kuća u kojoj može da spava do 30 ljudi, a ima pogled na okean i okolna ostrva.

Kuća je uništena u požaru 2011. godine kada je munja uzrokovala požar. Nakon rekonstrukcije je ponovo otvorena 2013. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj