73 MILIONA GRAĐANA JE ZABRINUTO ZA INTEGRITET IZBORA, POKRENITE ISTRAGU! Kongresmeni traže hitno zakazivanje ročišta i saslušanja o izbornim prevarama u Predstavničkom domu “kako bi američki narod imao povjerenje u integritet naših izbora”

Američki kongresmeni Jim Jordan i James Comer zatražili su hitnu istragu u Kongresu o izborima 2020. godine, navodi se u tvitu Pravosudnog odbrora Predstavničkog doma.

ISTRAGA123

Što prije zakazati ročište

Kongresmen Comer tvitnuo je da su „izbori 2020. bili puni haosa. Kongresni nadzor potreban je kako bi američki narod imao povjerenje u integritet naših izbora.”

Comer je izjavio da su nedavni događaji u Georgiji izazvali zabrinutost zbog nepravilnosti na izborima i zatražio da se ročište zakaže što je prije moguće.

73 miliona ljudi je zabrinuto za integritet izbora

Kongresmen Jim Jordan je u emisiji Inghram Angle jasno kazao da očekuje skora saslušanja.

‘Mislim da vjerojatno ima 73.000.000 Amerikanaca koji se stvarno brinu zbog izbora. Mislim, rekao sam to nekoliko puta, da sam vam rekao prije izbornog dana da će republikanci u Senatu zadržati većinu i da će preuzeti 12 mjesta u Predstavničkom domu, a da će predsjednik Trump dobiti 10.000.000 glasova više nego što je dobio 2016., ali da će mu ‘faliti’ još glasova za pobjedu, rekli biste da nema šanse da se to dogodi.

A na to stavite i ovo. Sve nepravilnosti koje vidimo, sve potpisane izjave. Upravo ste imali Billa i Monicu (koji su u Michiganu odbili potpisati ovjeru rezultata op.a), koji su ispričali šta im se dogodilo jer su jednostavno tražili da se istraži šta se dogodilo. Imajući u vidu sve što se događa, zašto ne bismo to istražili u Kongresu, ipak je to naš posao koji bismo trebali raditi i nadam se da će kongresmeni Nadler i Maloney to prihvatiti. Nadam se da će oni zapravo započeti istragu, a mi može biti tu da izvučemo neka pitanja koja se postavljaju već nekoliko sedmica’, kazao je on.

On je naglasio da su demokrate čitav mandat proganjale predsjednika Trampa montiranom aferom o navodnom ‘dosluhu sa Rusima’, a sada imaju problem da se odvoje 4 sedmice za detaljnu istragu izbornih prevara.

“Samo ukazujemo na to da sve treba istražimo, a pravo je pitanje zašto demokrate to ne žele učiniti. Uvijek smatram da je ‘zašto’ najbolje pitanje da istražite motiv za neke radne. Zašto demokratE nisu željele da promatrači posmatraju brojanje glasačkih listića, zašto su dopustili da se neke stvari dogode u nekim okruzima u Pennsylvaniji?’, upitao je on.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj