NOVA NAUČNA STUDIJA POTVRĐUJE TVRDNJE TRAMPOVOG TIMA: ‘U pojedinim državama Bajdenova prednost temelji se na ilegalnim glasovima lica bez državljanstva’

Nova naučna studija na bazi dokaza i provjerljivih činjenica procjenjuje da je demokratski predsjednički kandidat Džozef Bajden (Joseph Biden) imao koristi od hiljada nelegalnih glasova osoba bez državljanstva, pružajući tako pravnim naporima predsjednika Donalda Trampa još jedan potencijalni argument za dokazivanje sistemske izborne prevare.

IZBORI123

Studija dolazi od neprofitnog istraživačkog instituta Just Facts i njegovog predsjednika Jamesa D. Agrestija, koji se osvrnuo na rezultate izbora iz sedam saveznih država: Arizone, Georgije, Michigana, Nevade, Sjeverne Karoline, Pennsylvanije i Wisconsina. Usporedio je brojeve osoba bez državljanstva sa američkog popisa stanovništva (ukupno 21,7 miliona) sa demografijom svake države i rezultatima izbora. Zatim je primijenio prethodna izborna ispitivanja o glasovima lica bez državljanstva.

Istraživanja 2008-13 pokazuju da se značajan broj državljana upisuje da glasaju i zaista glasaju, uprkos saveznom zakonu koji se tome protivi, i da većinom glasaju za demokrate. Sa sjedištem u New Jerseyju, Just Facts je zaključio da su hiljade “dodatnih” glasova ‘nedržavljana’ pripale gospodinu Bidenu, dovoljno da ‘preokrenu’ rezultate najmanje u dvije države, Arizoni (plus 51.081) i Georgiji (plus 54.950).

“Ovo je samo jedna vrsta prevare”, rekao je gospodin Agresti za Washington Times. „To je znatan broj, što je i suština. Također ovim se pobijaju prevladavajući narativ mainstream medija da navodno nema dokaza o velikim prevarama na američkim izborima.”

Predsjednik Donald Tramp vjeruje da bi pobijedio na izborima ako se prebroje samo legalni glasovi i izbace svi ilegalni glasovi.

Kada je u pitanju glasanje ‘nedržavljana’, gospodin Agresti kaže da demokrate u stvari nude podstrek imigrantima bez dokumenata da krše zakon. U izbornom ciklusu, razni demokratski predsjednički kandidati obećavali su besplatnu zdravstvenu zaštitu, državljanstvo, otvorene granice, bez deportacija i utočišta. Tokom godina demokrati su se obraćali i sudovima kako bi blokirali države koje pokušavaju provesti zabranu glasanja nedržavljanima kroz traženje dokaza o državljanstvu.

Studija gospodina Agrestija navodi: “Postoji mnoštvo činjenica koje pokazuju da sistem nudi dovoljno mogućnosti za nezakonito glasanje građana i da je otprilike 16% njih glasalo na predsjedničkim izborima 2008. i 2012.”

Pitanje glasanja nedržavljana dijeli se po ideološkim linijama. Liberali generalno tvrde da je ilegalno glasanje zanemarivo i da citirane ankete imaju premali uzorak. Gospodin Tramp osnovao je komisiju kako bi se provjerili birački spiskovi d donijeli konačni zaključci, ali države koje su vodile demokrate zabranile su predavanje podataka i komisija je prestala sa radom.

Konzervativci kažu da je bivši predsjednik Barack Obama dao zeleno svjetlo za prevaru neposredno prije izbora 2016. godine kada je upitan hoće li imigranti bez dokumenata biti deportirani ako budu glasali. “Nije istina”, odgovorio je tada gospodin Obama. „A razlog je, prije svega, kada glasate, i sami ste građanin. I nema situacije da se glasački spiskovi nekako prenesu i da se izvrši istraga po tom pitanju”.

Čini se da dokazi sa anketa od 2008. do 2013. godine potvrđuju da znatan broj nedržavljana glasa. Na primjer, istraživanje Harvarda / YouGov iz 2012. godine pokazalo je da je 14% samoidentificiranih lica bez državljanstva odgovorilo da su registrirani da glasaju, a 9% da je “definitivno” glasalo. Od toga je 80% reklo da je tada glasalo za gospodina Obamu.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] NOVA NAUČNA STUDIJA POTVRĐUJE TVRDNJE TRAMPOVOG TIMA: ‘U pojedinim državama Bajdenova pred… […]

Komentiraj