TRAMPOVA KAMPANJA POKRENULA NOVI SLUČAJ U PENSILVANIJI! Rezultati u Michiganu neće biti ovjereni, nastavlja se pravna borba!

Trampova kampanja pokrenula je novi slučaj protiv zvaničnika Pensilvanije u ponedjeljak na saveznom apelacijskom sudu, tražeći od Trećeg američkog okružnog apelacijskog suda da sasluša njihove pravne argumente ove sedmice.

tramp1234

Trampova kampanja je federalnom žalbenom sudu rekla da je pravi rok za ovjeru 8. decembra, potaknuvši sud da brzo sasluša spor.

„Od presudnog je značaja da se žalbeni zahtjevi saslušaju prije datuma 8. decembra 2020. kada Pensilvanija ovjerava rezultate izbora, do čega je ostalo samo 16 dana. Ovo je operativni i pravno obavezujući rok, a ne datum 23. novembar 2020.”, argumentirala je kampanja u sudskim spisima. Kampanja je tražila od suda da optuženi odgovore do utorka i zakažu usmene argumente za srijedu.

Rezultati u Michiganu neće biti potvrđeni

Ključni republikanac u odboru za potvrdu rezultata izbora u Michiganu u ponedjeljak će, prema pisanju američkih medija, odgoditi ovjeru rezultata izbora. Norman Shinkle, jedan od dvojice republikanaca u četveročlanom odboru, dobio je dužnost potvrđivanja izbora u Michiganu uoči glasanja o izbornom kolegiju 14. decembra.

Shinkle, međutim planira blokirati certifikaciju na sastanku odbora u ponedjeljak zbog kvarova u sistemu glasanja za koje su i predsjednik Trump i njegovi saveznici tvrdili da su dokaz za široku prevaru birača.

Predstavnik Republikanaca iz Michigana Paul Mitchell rekao je u nedjelju za CNN da je Shinkle prošle sedmice najavio da će glasati protiv potvrđivanja rezultata izbora dok se istraga ne završi. Shinkleova supruga Mary je među svjedocima čije su izjave citirane u Trampovoj tužbi za osporavanje izbornih rezultata. U izjavi pod zakletvom navela je da je, dok je radila kao posmatračica na biralištima u Detroitu, vidjela da su radnici na izborima skenirali previše glasačkih listića odjednom, a koverte s glasačkim listićima ostavljene su bez nadzora u nezapečaćenim kontejnerima. Uz to, usprotivila se molbi da se odmakne od stola za kojim su izborni radnici kopirali oštećene glasačke listiće. Takođe je rekla da su izborni radnici bili “bezobrazni i agresivni” kada su bili upozoravani zbog njihovih odluka.

Nakon što odbor glasa protiv potvrđivanja rezultata, slučaj će otići na državni žalbeni sud, a zatim na državni Vrhovni sud. Ako se ovjera ne riješi na sudovima, odluka bi potom otišla u državno zakonodavno tijelo, gdje bi republikanski članovi mogli pokušati i imenovati elektore koji bi glasali u korist Trampa.

Potencijalna odluka Shinklea dolazi samo dan nakon što je  državna Republikanska partija i Republikanski nacionalni odbor poslali pismo članovima odbora tražeći da odgode ovjeru za 14 dana i pričekaju reviziju izbornih rezultata okruga Wayne. “Mi smo uznemireni komentarima nekih javnih zvaničnika u Michiganu koji ležerno odbacuju značajne probleme i nepravilnosti viđene u okrugu Wayne”, navodi se u pismu. “Iako su ti komentari možda motivirani željom za jačanjem povjerenja u izborne rezultate, njegov stvarni učinak je učinio preko 2,6 miliona Trumpovih i republikanskih glasača u državi još nepovjerljivijim što Michiganski izborni službenici ignoriraju njihove zahtjeve za fer i poštenim izborima. Ova pitanja se ne mogu jednostavno zanemariti ili gurnuti pod tepih, moraju se suočiti i temeljito ispitati”, navodi se u njihovoj poruci.

Tramp: ‘Mi ćemo pobijediti’

U određenim ključnim državama ima više glasova nego ljudi, i to u velikom broju. Zar to zapravo nije važno? Zaustavljani su posmatrači izbora, glasalo se u ime drugih ljudi, lažni listići i još mnogo toga. Tako nepristojno ponašanje. Mi ćemo pobijediti“, napisao je Tramp na Twitteru.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentarion this Post

  1. Da li su Srbi bili izvodjaci kradje ili i naredbodavci i realizatori vidjet ce se….Znat ce se.IP adresa iz Beograda kacila se na uredjaje u kljucnim drzavama za brojanje glasova.Ovo je strasno !!!!! Dominium program, Srbijanski izum. Halo,Vuciceva osveta za LGBT populaciju ,Clan iz Vasingtonskog sporazuma kaze, da LGBT populaciju sa Avdulahom Hotijem, Vucic velica svugdje u svijetu.Kao sto bi rekao Predsjednik Tramp divno je bilo” Vucica i Hotija vidjeti zagrljene”. Da li je ovo pokusaj dovodjenja buduceg duznika Bajdena i osveta Trampu, Ovo ako prodje je kraj demokratiji svugdje u svijetu, narkokarteli ce dahnuti dusom naravno i Komunisticka partija Kine. Mada Narod je za Trampa a to s vidi,….

    Reply
    • Sa druge strane dok je kupovao Bajdenu opanke,nagovorio je Seselja da nosi majice sa Trampovim likom sto je smijesno, jer ovo nije 19 vijek i da se ne zna ko je za koga.Ko je uplacivao milione Klintonovima i demokratama. Ciji je Narko kartel ko stoji iza njega.

      Reply

Komentiraj