(VIDEO) SVI SE VRAĆAJU NA ‘ZABRANJENI’ VIDEO U KOJEM BAJDEN NAJAVLJUJE IZBORNE PREVARE: “Sastavili smo, mislim, najopsežniju i najobuhvatniju organizaciju za izborne prevare u historiji američke politike”

Dok pravni tim i kampanja predsjednika SAD-a Donalda Trampa vode niz pravnih bitki za očuvanje integriteta američkih izbora, tvrdeći da su izbori pokradeni i namješteni zbog sistemskih izbornih prevara kod glasanja poštom ali i elektronskog glasanja putem sistema Dominion, Džo Bajden (Joe Biden) se na bazi neutemeljenih projekcija pojedinih medija protivustavno predstavlja ‘izabranim predsjednikom’.

BAJDEN1234567

U prvi plan na društvenim mrežama ponovo su izbile Bajdenove najave od okrobra ove godine, gdje je nekoliko dana prije izbora kazao kako je ‘okupio najopsežniju organizaciju za izborne prevare u historiji američke politike’.

“Sastavili smo, mislim, najopsežniju i najobuhvatniju organizaciju za izborne prevare u historiji američke politike”, kazao je Bajden u jednom od svojih online obraćanja 24 oktobra 2020. godine.

Ako niste vidjeli ovaj videozapis ranije, postoji razlog za to. Videozapis koji je podijelio jedan zvaničnik Republikanskog nacionalnog odbora, a zatim su ga brzo proširili Eric Tramp, tajnica za štampu Bijele kuće Kayleigh McEnany i drugi, munjevitom brzinom je blokiran na Facebooku, a Twitter ga je također brzo označio kao obmanjujući.

Međutim i sada ga je moguće pogledati i podijeliti na YouTubeu gdje je možda aktuelniji nego ranije, nakon niza utvrđenih izbornih prevara i krađa koje su prema tvrdnjama Trampovog pravnog tima ilegalno preokrenule rezultat izbora u Bajdenovu korist.

Mainstream mediji su potrošili hiljade riječi i objavili na stotine tekstova ne negirajući da je Bjaden rekao to što je rekao, već objašnjavajući da ‘nije mislio to što je rekao’.

Mnoštvo komenatara

Video u kojem je praktično najavljena izborna krađa izazvao je i salvu komentara, od kojih izdvajamo samo neke:

‘Pustite čovjeka da priča. Reci nam sve Joe’; ‘Jedini put kada je Bajden rekao istinu’, ‘Mislim, bilo da je u pitanju stvarna prevara ili pak Bajden ne zna šta govori, oboje dokazuje da on ne bi smio voditi nijednu zemlju’.

Pojedinci ga čak i ‘opravdavaju’ govoreći da je ova izjava rezultat Alzheimerove bolesti: ‘Ovo je uobičajeno stanje kod pacijenata sa Alzheimerovom bolešću i demencijom. Često će naglas reći stvari koje trebaju prešutjeti’.

Izjave se prisjetio i Giuliani

Da je ova Bajdenova izjava ostavila uticaja i da će se koristiti i u pravnoj borbi Trampovog tima, potvrdio je i Trampov lični advokat Rudy Giuliani.

‘Posebno je jezivo što je Džo Bajden nekoliko dana prije izbora kazao da ima najbolji tim za izborne prevare na svijetu. Ne znam da su bili baš toliko dobri, jer su počinili značajne greške, zbog kojih su uhvaćeni’, kazao je Giuliani u obraćanju medijima 19.11.2020. godine.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] Predsjednik Tramp: Nikada nećemo priznati lažne glasačke listiće i ‘Dominion’ (VIDEO) SVI SE VRAĆAJU NA ‘ZABRANJENI’ VIDEO U KOJEM BAJDEN NAJAVLJUJE IZBORNE PREVARE:… TRAMPOV PRAVNI TIM IZNIO ZAPANJUJUĆE DETALJE ‘CENTRALIZIRANE PREVARE’: Kako su […]

  2. […] Predsjednik Tramp: Nikada nećemo priznati lažne glasačke listiće i ‘Dominion’ (VIDEO) SVI SE VRAĆAJU NA ‘ZABRANJENI’ VIDEO U KOJEM BAJDEN NAJAVLJUJE IZBORNE PREVARE:… TRAMPOV PRAVNI TIM IZNIO ZAPANJUJUĆE DETALJE ‘CENTRALIZIRANE PREVARE’: Kako su […]

  3. […] Predsjednik Tramp: Nikada nećemo priznati lažne glasačke listiće i ‘Dominion’ (VIDEO) SVI SE VRAĆAJU NA ‘ZABRANJENI’ VIDEO U KOJEM BAJDEN NAJAVLJUJE IZBORNE PREVARE:… TRAMPOV PRAVNI TIM IZNIO ZAPANJUJUĆE DETALJE ‘CENTRALIZIRANE PREVARE’: Kako su […]

  4. […] Predsjednik Tramp: Nikada nećemo priznati lažne glasačke listiće i ‘Dominion’ (VIDEO) SVI SE VRAĆAJU NA ‘ZABRANJENI’ VIDEO U KOJEM BAJDEN NAJAVLJUJE IZBORNE PREVARE:… TRAMPOV PRAVNI TIM IZNIO ZAPANJUJUĆE DETALJE ‘CENTRALIZIRANE PREVARE’: Kako su […]

Komentiraj