Najbolji gangsterski filmovi prema istinitom događaju

Prisjećamo se najboljih gangsterskih filmova snimljenih prema stvarnim događajima i ličnostima.

DOBRI MOMCI

1990.

1dobrimomci1990

Hvaljeni film Martina Scorsesea prati priču o usponu i padu o Henryju Hillu, bliskom suradniku Lucchess mafijaške obitelji između 1955. i 1980. godine.

Fenomenalnu glumačku ekipu predvode Robert De Niro, Ray Liotta i Joe Pesci koji je dobio i Oskara za sporednu mušku ulogu. Dobri momci su bili nominirani za ukupno šest Oskara.

GOTTI

1996.

2gotti1996

Priča o šefu Gambino mafijaške obitelji, Johnu Gottiju, i njegovom proboju do mjesta šefa jedne od najvećih mafijaških obitelji New Yorka 80-tih, kao i statusa jednog od najpoznatijih mafijaških bosoca u SAD-u. Ulogu Gottija je odigrao Armand Assante koji je za nju nagrađen i nominacijom za Zlatni globus.

NEDODIRLJIVI

1987.

3nedodirljivi1987

Vjerojatno najbolja filmska ekranizacija o Al Caponeu donosi priču o Elliotu Nessu i njegovom odabranom timu policajaca zaduženom da ulovi Caponea. Nevjerojatnu glumačku ekipu predvode Kevin Costner, Robert De Niro, Sean Connery i Andy Garcia, a film Briana De Palme je nagrađen sa četiri Oskar nominacije.

DONNIE BRASCO

1997.

4donniebrasco

Radnja filma je smeštena u New York u sedamdesete godina prošlog stoljeća. Kako bi razotkrili mafijašku obitelj FBI ubacuje tajnog agneta Josepha D. Pistonea koji s lažnim imenom Donnie Brasco mora razotkriti veze mafijaške obitelji Bonano. Glavne uloge igraju hvaljeni Al Pacino i Johnny Depp.

AMERIČKI GANGSTER

2007.

5americkiganster2007

Film o Franku Lucasu, po mnogima najvećem crnačkom kralju droge svih vremena, mafijaškom bosu i dileru droge s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Igra između Lucasa FBI agenta je izuzetno zanimljiva a u ulogama su se našli Denzel Washington i Russell Crowe.

BLOW

2001.

6blow2001

Film o Georgeu Jungu, čovjeku koji je utemeljio tržište kokaina u Americi tijekom sedamdesetih godina i njegovoj vezi s Medellin narko kartelom iz kojegg je stizalo skoro 90% kokaina s američkih ulica. U filmu, čija se priča vrti i oko Pabla Escobara, glavne uloge tumače Johnny Depp i Penelope Cruz.

GANGSTERI

2009

7publicenemies

Radnja priče o najpoznatijem pljačkašu banaka ikada, Johnu Dillingeru smeštena je u tridesete godine prošlog stoljeća. Igra mačke i miša između Johna i policije završena je u Chicagu, a ovaj pljačkaš srednjeg zapada proslavio se nizom pljački i spektakularnim bjegom iz zatvora. U ulozi ganstera je još jednom Johnny Depp.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj