SENAT SAVEZNE DRŽAVE PENSILVANIJE OTVARA ISTRAGU O IZBORNIM PREVARAMA?! Pojedini izvori tvrde da će se na prvom saslušanju Odbora pojaviti i predsjednik Tramp!

Odbor za politiku većine Senata države Pennsylvania planira se sastati u srijedu u Gettysburgu kako bi javnosti proslijedili žalbe građana zbog izbornih prevara i održali ‘javno ročište’.

senate-pensilvanija

U proteklih nekoliko sedmica čuo sam pritužbe hiljada stanovnika Pensilvanije u vezi s problemima na biralištima, nepravilnostima u sistemu glasanja putem pošte i zabrinutostima je li njihov glas prebrojan“, rekao je državni senator David Argall, u izjavi. “Moramo istražiti ova pitanja kako bismo vratili vjeru u našu republiku.”

Sastanak će se održati u srijedu, 25. novembra u 12.30. u hotelu Wyndham u Gettysburgu.

Pojedini meidji su, pozivajući se na anonimne izvore objavili, da bi se predsjednik Donald Tramp mogao pojaviti na sastanku. Ta vijest još uvijek nije potvrđena.

Očekuje se da će odvjetnik predsjednika Trampa, bivši gradonačelnik New Yorka, Rudy Giuliani, održati prezentaciju, navodi se u kampanji.

Svaki će senator na ročištu dati petominutnu uvodnu riječ, koju će pratiti svjedoci voljni iznijeti izjave kojima se potvrđuje prevara birača na izborima 2020. godine.

Svima je u interesu puna provjera izbornih nepravilnosti i prevara“, rekao je Giuliani u izjavi. “A jedini način da se to postigne je javna rasprava, zajedno sa svjedocima, video zapisima, slikama i drugim dokazima o nezakonitostima sa izbora 3. novembra.”

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj