(VIDEO) Odmor iznad provalije: Da li biste se usudili spavati na ovoj litici?

Dolina Urubamba poznata je kao sveta dolina Inka. Nalazi se u peruanskim Andama, a visoko na stijenama iznad nje smjestio se hotel The Natura Vive Skylodge.

kabine

Do hotela možete samo pješice, penjući se po stijenama ili zip lineom. Vaša soba je kapsula pričvršćena na strme stijene iznad doline, a sagradili su je od aluminija i polikarbonata.

Pričvrstili su je na visini od 366 metara sidrima koja mogu izdržati teret od jedne i pol tone.

No teret za posjetitelje i nije neki problem jer već prije dolaska znaju da im ne treba puno prtljage. Nakon prijave u hotel vodič vas vodi do planine, a nosite svu vodu i hranu koja će vam ondje zatrebati.

Možete ponijeti koliko želite, odnosno koliko mislite da možete nositi na 600 metara nadmorske visine.

No zato vas na odredištu čeka ugodan odmor. Minimalistički uređen interijer fokusira se na prirodne ljepote koje okružuju hotel. Možete promatrati dolinu u podnožju, a ako legnete, noću možete gledati zvijezde iznad vas.

Kad je riječ o lokaciji, hotel je na odličnom mjestu te je udaljen svega 13 kilometara od Machu Picchua te 90 minuta vožnje automobilom od Cusca. Iako vam za uspon treba određena kondicija, sljedećeg jutra se možete spustiti do podnožja kroz spiralu metalnih stepenica i žica ili jednostavno zip wireom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj