SRUŠIO SE SERVER ‘DOMINIONA’ U GEORGIJI, ODGOĐENO PONOVNO BROJANJE GLASOVA! Tramp pozvao ‘nesretnog’ guvernera Georgije da poništi odluku državnog sekretara: ‘Uporedite potpise na kovertama sa onima na glasačkim listićima, ili uporedite broj koverata i broj listića – to je zlatni rudnik prevare’

Izborni službenici u okrugu Fulton u državi Georgia izjavili su u nedjelju lokalnim medijima da se nedavno srušio mobilni server Dominion Voting sistema koji je odgodio treće prebrojavanje glasačkih listića za predsjedničke izbore u toj državi, a tehničari iz kompanije navodno su “poslani da riješe problem”.

tramp-georgia123-1

11Alive.com izvijestio je da je ured državnog sekretara Georgije obaviješten o naporima da se “riješi taj problem”. U izvještaju se navodi da je prebrojano oko 88% glasačkih listića u najvećem okrugu u državi, a ponovno brojanje nastavit će se najvjerovatnije danas. Rok za završetak ponovnog brojanja je 2. decembar.

‘Uporedite potpise na kovertama sa onima na glasačkim listićima, a onda prebrojite broj koverata i broj listića – to je zlatni rudnik prevare’

U međuvremenu, predsjednik Tramp je javno pozvao guvernera Georgije da poništi odluku državnog sekretara te zemlje kojom odbija da dopusti usporedbu potpisa na glasačkim listićima i koveratama radi provjere autentičnosti. Raffensperger je ranije rekao da je autentifikacija potpisa na vanjskoj koverti s glasačkim listićem u odsutnosti s unutarnje strane nemoguća, jer su glasački listići odvojeni od koverti kada se otvore kako bi zaštitili privatnost birača.

Trampova kampanja, koja je formalno zatražila ponovno brojanje 22. novembra, kaže da bi “bez podudaranja potpisa ovo prebrojavanje bilo lažno i opet bi omogućilo prebrojavanje ilegalnih glasova.”

“Zašto guverner Brian Kemp, nesretni guverner Georgije, ne upotrijebi svoja hitna ovlaštenja, što se lako može učiniti, da poništi odluku svog tvrdoglavog državnog sekretara i napravi podudaranje potpisa na kovertama”, objavio je Trump u ponedjeljak. “Bit će to ‘zlatni rudnik prevare’ i lahko ćemo osvojiti državu.”

“Također, brzo provjerite broj koverti nasuprot broju glasačkih listića”, nastavio je. “Možda ćete jednostavno otkriti da je puno više glasačkih listića nego što ima koverti. Tako jednostavno i tako lako za izvršiti. Republikanci iz Georgije su bijesni, svi republikanci su ljuti. Učinite to!”

Senatori Kelly Loeffler i David Perdue, dvoje republikanaca uključenih u drugi krug izbora, podržali su predsjednikove zahtjeve za podudaranjem potpisa i zatražili Raffenspergerovu ostavku.

Pobijedili smo za kongrese svih saveznih država, a meni govore da sam izgubio?!

“Ne borim se za sebe, borim se za 74 000 000 miliona ljudi (ne uključujući brojne Trampove listiće koji su “bačeni”), rekord za predsjednika koji traži reizbor, koji su glasali za mene”, napisao je Tramp u drugom tvitu.

Ranije je podijelio video koji prikazuje njegove pristalice na predizbornim skupovima. ‘Nema šanse da smo izgubili izbore’, napisao je Tramp.

“Demokrate su pretrpjele porazni gubitak glasova širom Amerike”, piše New York Times. Istina je. Za sve kongrese saveznih država smo pobijedili, a u Washingtonu smo se odlično snašli. Dakle, vodio sam ovaj sjajni naboj, a jedini sam ‘izgubio’? Ne, to ne funkcionira na taj način. Ovo je bila masovna prevara, namješteni izbori”, napisao je predsjednik Tramp.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] SRUŠIO SE SERVER ‘DOMINIONA’ U GEORGIJI, ODGOĐENO PONOVNO BROJANJE GLASOVA! Tramp poz… […]

Komentiraj