Čudo u pustinji: Ljekovito jezero oko kojeg je izgrađeno selo “s 5 zvjezdica”

Huakačina je oaza u pustinji u južnom Peruu koja je udaljena desetak minuta od gradića Ika, te pet sati od glavnog grada Lime. 

huacachina-prsc

Riječ je o selu izgrađenog oko prirodnog jezera, a koje je okruženo palmama i monumentalnim pješčanim dinama.

U četrdesetim godinama prošlog stoljeća postala je popularno spa odredište za bogate Peruance koje su ovdje tražili spas od reume, artritisa, astme i bronhitisa.

Naime, lokalna legenda kaže da jezero ima ljekovite moći te da rješava različite vrste bolesti onima koji se u njemu okupaju. U pedesetim godinama prošlog stoljeća turistička atraktivnost Huakačine počela se smanjivati te je desetljećima bila napuštena. 

Stvari su se počele okretati nabolje krajem milenija, kada su razni investitori počeli nuditi mogućnost razgleda ovog čuda u pustinji na vozilima bagijima.  

S vremenom su se tu izgradili restorani koji nude sve od klasične peruanske kuhinje do talijanskih pica. Uz vožnju bagijima i kvadovima, ovdje možete isprobati i daskanje na pijesku, ili snimiti spektakularne fotografije ispred zapanjujućih pješčanih dina. Upravo zato Huakačinu danas posjećuju osobe svih generacije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj