TRAMP NAJAVIO VELIKI MITING U GEORGIJI! Guverner te savezne države popušta pred video dokazima o izbornoj prevari: ‘Trebamo izvršiti reviziju potpisa’

Predsjednik Tramp najavio je na Twitteru veliki miting u Georgiji nakon još jedne objave u kojoj je prozvao guvernera te države Briana Kempa.

tramp123-3

“Najbolji način da se osigura pobjeda Kelly i Davida je omogućiti provjere potpisa u predsjedničkoj utrci, što će nam osigurati predsjedničku pobjedu u Georgiji (potrebno je vrlo malo glasova, a naći će se mnogi). Entuzijazam će porasti i svi će požuriti i glasati! Brian Kemp”, napisao je predsjednik Tramp.

Brian Kemp popušta pred novim dokazima

Guverner Brian Kemp, republikanac iz Georgije kojeg je predsjednik Tramp žestoko kritizirao zbog njegovog pristupa prema prijavama i navodima o prevari birača u njegovoj državi, rekao je u četvrtak da su nova svjedočenja pokrenula dodatna pitanja i da bi trebalo izvršiti reviziju potpisa.

Kemp je pod novim dokazima mislio na video koji je jučer prikazan na saslušanju u Georgiji , a koji pokazuje kako republikanske promatrače izvode iz sobe za brojanje u State Farm Areni, najvećem državnom centru za prebrojavanje glasova, kazavši im da je prebrojavanje glasova završeno za tu noć.

Međutim, kad su posmatrači otišli, u sobi je ipak ostalo četvero ljudi, a jedna žena, kako se vidi na snimku, izvlači torbe ispod stola u kojima su bili glasački listići. Glasovi su se potom brojali satima, bez prisutnosti nadzornika izbora.

Kemp je u posljednjem intervjuu kazao da je zatražio reviziju potpisa, ali moć da u ime države donese takvu naredbu ima državni sekretar. “Mislim da bi to trebalo učiniti. Mislim posebno [s obzirom na] ono što smo danas vidjeli … postavlja se još pitanja”, rekao je on.

Jenna Ellis, jedna od pravnica u pravnom timu Trampove kampanje, odgovorila je na intervju sa Kempom na Twitteru, “Trump Team je PET puta zatražio provjeru potpisa.”

Senatori Kelly Loeffler i David Perdue, republikanci u drugom krugu izbora za Senat u Georgiji, podržali su predsjednikove zahtjeve za usklađivanjem potpisa prošlog mjeseca i pozvali na ostavku državnog sekretara Brada Raffenspergera.

Kemp je kazao u intervjuu: “Mislim da ćemo u sljedeća 24 sata vidjeti mnogo više sa saslušanja koja je zakonodavac održao danas i moći ćemo pogledati i vidjeti koji su sljedeći koraci. Tu smo sada.”

Tramp je žestoko kritizirao Kempa kazavši ranije ovog mjeseca da se “srami” jer ga je podržao za guvernera. Kemp se u intervjuu osvrnuo na silne kritike predsjednika i njegovog tima. “Gledajte, frustriran sam kao [Tramp], kao i mnogi ljudi”, rekao je Kemp, koji je dodao da i dalje podržava predsjednika i njegovu politiku.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] od odbrani moraju uvrstiti ‘ukidanje imuniteta’ velikim tehnološkim kompanijama! TRAMP NAJAVIO VELIKI MITING U GEORGIJI! Guverner te savezne države popušta pred video dokazima o i… PODATKE ZATRAŽIO FBI, DOSTAVLJENI SNIMCI I FOTOGRAFIJE?! Uzbunjivači progovorili i prijavili […]

Komentiraj