KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afera o kojoj Bajden odbija govoriti: Fang je došla u SAD kao ‘studentica’, a na kraju je postavila svog čovjeka u ured kongresmena koji je vodio pokušaj opoziva predsjednika Trampa!

Demokratski kandidat za predsjednika SAD-a, kojeg pojedini mediji na bazi nepotvrđenih i spornih rezultata smatraju pobjednikom ovogodišnjih izbora u SAD-u,  još uvijek se nije oglasio o izvještaju koji je povezao demokratskog zastupnika Erica Swalwella sa potencijalnom kineskom špijunkom koja je ciljala mlade perspektivne političare kojima se smiješila karijera i na lokalnom i na nacionalnom nivou za vrijeme Obamine administracije. Bajdenov glasnogovornik, također, nije odgovorio na više zahtjeva različitih medija za komentar o izvještaju.

PIJUNKA123

Priča o kineskoj agentici, koja je očigledno bila i u ljubavnim vezama sa nekoliko istaknutih demokratskih političara, još jednom je podsjetila javnost na veze samog Bajdena i njegove uže porodice sa Kineskom komunističkom partijom i Vladom Kine, koje se prema pisanju američkih medija ogledaju u unosnim poslovnim ugovorima i trgovini uticajem, a centralna figura cijele priče, pored Bajdena, bio je njegov sin Hanter. Predsjednik Tramp je u više navrata govorio kako je zbog toga Bajden ‘kandidat po mjeri’ Komunističke partije Kine.

‘Kineska komunistička partija zna da su današnji gradonačelnici i članovi gradskog vijeća sutrašnji guverneri i članovi Kongresa’

 Vezano uz posljednji skandal, Axios je u ponedjeljak izvijestio da je kineska državljanka Fang Fang ili Christina Fang, navodno operativac kineskog Ministarstva državne sigurnosti, glavne obavještajne organizacije u toj zemlji, razvila opsežne veze s grupom istaknutih političara iz područja zaljeva u Kaliforniji, uključujući Erica Swalwella, između 2011. i 2015.

Žena u središtu operacije, kineska državljanka ciljala je nove lokalne političare u području zaljeva i širom zemlje koji su imali potencijal da uspiju na nacionalnoj sceni. Kroz prikupljanje sredstava za kampanje, opsežno umrežavanje, ličnu karizmu i romantične ili seksualne veze s najmanje dva gradonačelnika Srednjeg zapada, Fang je uspjela steći povjerenje i doći u blizinu političke moći, navode trenutni i bivši američki obavještajni službenici i jedan bivši izabrani zvaničnik. Svi oni su željeli ostati anonimni iz sigurnosnih razloga.

Oni smatraju da je ovaj slučaj “velika stvar, jer je u njega upleten izvjestan broj vrlo značajnih ljudi” koji su se našli zarobljeni u obavještajnoj mreži, rekao je trenutni visoki američki obavještajni dužnosnik. Privatne, ali neklasificirane informacije o vladinim službenicima – poput njihovih navika, sklonosti, rasporeda, društvenih aktivnosti, pa čak i glasina o njima – oblik su obavještajne obrade pojedinaca iz političkog života. Prikupljanje takvih informacija ključni je dio onoga što rade strane obavještajne agencije. Među najznačajnijim ciljevima Fangovih napora bio je aktuelni kongresmen Demokratske partije Eric Swalwell iz Kalifornije. Fang je sudjelovao u aktivnostima prikupljanja sredstava za Swalwellovu predizbornu kampanju 2014. godine, prema riječima političkog operativca Bay okruga i trenutnog američkog obavještajnog zvaničnika. Swalwellov ured je direktno bio svjestan tih aktivnosti u njegovo ime, rekao je politički operativac. Isti taj politički operativac, koji je bio svjedok Fangovog prikupljanja sredstava u ime Swalwella, nije pronašao dokaze o ilegalnim doprinosima. Zapisi Federalne izborne komisije ne pokazuju da je Fang sama donirala, što je zabranjeno stranim državljanima. Fang je pomogla smjestiti barem jednog pripravnika u Swalwellov ured u Washingtonu, prema istim dvjema osobama, i komunicirala je sa Swalwellom na više događaja tokom nekoliko godina.

U izjavi iz Swalwellovog ureda dostavljenoj Axiosu kaže se: “Kongresmen Swalwell je davno pružio informacije o ovoj osobi – koju je upoznao prije više od osam godina i koju nije vidio gotovo šest godina – FBI-u. Kako bi zaštitio podatke koji bi mogli biti klasificirani, on neće sudjelovati u vašoj priči.”

Šta se međutim dogodilo? Usred rastuće protuobavještajne istrage, federalni istražitelji su toliko bili uznemireni ponašanjem Fangove i njenim aktivnostima da su oko 2015. upozorili Swalwella na svoju zabrinutost – dajući mu takozvani odbrambeni brifing. Swalwell je odmah prekinuo sve veze s Fangovom, a ona je napustila zemlju neočekivano sredinom 2015. usred istrage. Nije odgovorila na višestruke pokušaje Axiosa koji ju je kontaktirao e-poštom i Facebookom.

 Slučaj pokazuje kinesku strategiju njegovanja odnosa koji mogu potrajati godinama ili čak desetljećima da urode plodom. Kineska komunistička partija zna da su današnji gradonačelnici i članovi gradskog vijeća sutrašnji guverneri i članovi Kongresa. U godinama od istrage Fangove, FBI je dao prioritet istragama kineskih operacija utjecaja, stvorivši jedinicu u maju 2019. u okviru ureda isključivo posvećenu suzbijanju aktivnosti Pekinga na državnom i lokalnom nivou. Američki zvaničnici za nacionalnu sigurnost vjeruju da je prijetnja koju predstavlja Kina s vremenom samo rasla. “Ona je bila samo jedan od puno agenata”, rekao je trenutni visoki američki obavještajni zvaničnik. Peking “sudjeluje u vrlo sofisticiranoj kampanji zloćudnog stranog utjecaja”, rekao je direktor FBI-a Chris Wray u govoru iz jula 2020. godine. Ti napori uključuju “subverzivne, neprijavljene, kriminalne ili prisilne pokušaje da se pokoleba politika naše vlade, iskrivi javni diskurs naše zemlje i potkopa povjerenje u naše demokratske procese i vrijednosti”, rekao je Wray.

Politički aktivizam, romantične i seksualne veze

Axios je razgovarao i sa 22 sadašnja i bivša izabrana zvaničnika, političkim operativcima i bivšim studentima koji su Fang lično poznavali kad je živjela u Sjedinjenim Državama. Njeni prijatelji i poznanici rekli su da je bila u kasnim 20-ima ili ranim 30-ima kada je bila upisana kao studentica na Univerzitetu Bay Area. Koristila je politička okupljanja, konferencije građanskog društva, predizborne skupove i događaje u kampusu da bi se povezala sa izabranim zvaničnicima i drugim istaknutim ličnostima, prema američkim obavještajnim službenicima, političkim operativcima Bay Area, bivšim studentima i sadašnjim i bivšim izabranim zvaničnicima koji su je poznavali. Američki obavještajni službenici vjerovali su da ona nadgleda vjerovatno nesvjesne ‘subagente’ kojima je pomogla da se pozicioniraju u lokalnim političkim i kongresnim uredima.

Fang je prisustvovala regionalnim konferencijama za američke gradonačelnike, što joj je omogućilo da proširi svoju mrežu poznanstava sa političarima širom zemlje. Također se upuštala u seksualne ili romantične veze s najmanje dva gradonačelnika srednjozapadnih gradova u periodu od otprilike tri godine, prema riječima jednog američkog obavještajca i jednog bivšeg izabranog zvaničnika. Prema riječima dvojice obavještajnih službenika, najmanje dvije odvojene seksualne interakcije s izabranim zvaničnicima, uključujući jednog od ovih gradonačelnika Srednjeg zapada, uhvaćene su u FBI-jevom elektroničkom nadzoru nad Fangovom. Između 2011. i 2015. godine, Fangove aktivnosti dovele su je u kontakt s mnogim najistaknutijim političarima u području zaljeva.

 Volontirala je za neuspješnu kampanju za Kongres Ro Khannu za 2014. godinu, prema bivšem organizatoru i njenim objavama na društvenim mrežama. (Khanna, demokrata, izabran je u Kongres 2016.) Iz Khannovog ureda kazali su  da su Fangovu vidjeli na nekoliko indijskoameričkih političkih skupova, ali kongresmen nije imao daljnji kontakt s njom. Khannov ured je rekao da ga FBI nije informirao o njenim aktivnostima.

Fang je pomogla u prikupljanju sredstava za kongresmenku Tulsi Gabbard (demokratkinju sa Havaja) 2013. godine, prema letku s događaja koji je Fang podijelila na Facebooku. Pojavila se na fotografijama tokom više godina s mnoštvom kalifornijskih političara, uključujući Khannu, Swalwella, predstavnicu Judy Chu (D-Kalifornija) i tadašnju kongresmena Mikea Hondu (D-Kalifornija).

1607380236510

Gabbard se “ne sjeća da se ikada sastajala ili razgovarala s njom, niti se sjeća da je igrala glavnu ulogu u prikupljanju sredstava”, rekao je njen glasnogovornik u e-poruci Axiosu. Član gradskog vijeća Fremonta Raj Salwan, čije se ime pojavljuje na letku, rekao je Axiosu da nije znao za ulogu Fangove u tom događaju, a njezino ime dodali su drugi azijsko-američki čelnici. Chuov ured je rekao da nemaju evidenciju o Christine Fang. Honda je rekao da se ne sjeća da je upoznao Fang. Međutim, njihove fotografije s njom govore drugačije.

1607380344362

Zadatak joj je bio prikupljanje političkih obavještajnih podataka i utjecaj na američke zvaničnike u usponu o pitanjima vezanim uz Kinu

Američki zvaničnici vjeruju da je pravi razlog boravka Fangove u SAD-u bilo prikupljanje političkih obavještajnih podataka i utjecaj na američke zvaničnike u usponu o pitanjima vezanim uz Kinu. Bliski odnosi između američkog izabranog zvaničnika i prikrivenog kineskog obavještajca mogu pružiti kineskoj vladi mogućnosti da pokoleba mišljenje ključnih donositelja odluka. Peking bi mogao imati za cilj utjecati na vanjskopolitička pitanja izravno povezana s Kinom ili na probleme bliže domovini, poput partnerstva s kineskim kompanijama za lokalna ulaganja – pitanje koje je posebno istaknuto među službenicima na lokalnom nivou, poput gradonačelnika i članova gradskog vijeća.

Američki dužnosnici kontraobavještajnih službi rekli su da vjeruju da je Fang djelovala po uputama kineskog Ministarstva državne sigurnosti (MSS), glavne civilne špijunske agencije u zemlji. Američki zvaničnici prvi su put primijetili Fangovu prilikom nadzora koji su provodili nad drugom osobom – osumnjičenim agentom MSS-a (Kinesko Ministarstvo državne sigurnosti) koji je tajno radio kao diplomata u konzulatu u San Franciscu, rekao je trenutni američki kontraobavještajni zvaničnik. Osumnjičeni policajac koristio je konzulat kao bazu za pružanje pomoći državnim i lokalnim američkim političarima, uključujući pozivanje na putovanja u Kinu, rekao je zvaničnik.

Američki zvaničnici rekli su da je kineska obavještajna operacija prekinuta sredinom 2015. godine kada je Fang napustila SAD usred istrage koju je vodio FBI. Fang je planirala otputovati u Washington, DC, kako bi prisustvovao događaju u junu 2015. godine. No, malo prije toga, rekla je da više ne može prisustvovati, jer se neočekivano trebala vratiti u Kinu, kaže poznanik iz Kalifornije koji je bio na istom putovanju. Mnogi njeni politički kontakti u području zaljeva bili su iznenađeni i zbunjeni zbog njenog iznenadnog odlaska iz zemlje. “Kad je naglo otišla, svi smo se počešali po glavama”, prisjetio se bivši gradonačelnik Fremonta. (FBI je kontaktirao Harrisona nakon Fangova odlaska.) “Nestala je s lica zemlje”, prisjetio se Gilbert Wong, bivši gradonačelnik Cupertina u Kaliforniji, koji je Fang često viđao na političkim događajima. Ali u mjesecima oko njenog odlaska, u političkim krugovima Bay Area vrtjeli su se glasovi da ju je FBI istraživao, prema navodima četvorice lokalnih organizatora, političkih operativaca i izabranih zvaničnika koji su je poznavali. Fang se nije vratila u SAD, rekli su obavještajni službenici i njezini bivši politički poznanici. Čini se da je uglavnom prekinula kontakt sa svojim prijateljima iz SAD-a i mrežama koje je godinama gradila u Kaliforniji. Ministarstvo pravosuđa nije podiglo nijednu javnu prijavu protiv Fangove.

NE PROPUSTITE VIDEO:

Zašto Peking cilja kalifornijsko područje

Područje zaljeva nudi idealne uvjete za stranog obavještajnog operativca s ciljem identificiranja i ciljanja ambicioznih lokalnih političara s nacionalnim težnjama. Neki od najmoćnijih američkih političara započeli su politiku u Bay Areau, a Kina prepoznaje važnost Kalifornije. MSS ima jedinicu posvećenu isključivo političkim obavještajnim i utjecajnim operacijama u Kaliforniji. Silicijska dolina je ujedno i najvažniji svjetski centar za tehnološku industriju, što je čini leglom kineske ekonomske špijunaže. Ruske obavještajne službe također već dugo gađaju područje zaljeva. Kalifornijska ekonomija je najveća od svih američkih država, što zakonodavcima države Kalifornija daje značajan utjecaj na nacionalne trendove. Demokrati dominiraju područjem zaljeva, od gradonačelnika do njegovih brojnih američkih kongresnih okruga, a svi koji traže blizinu vlasti moraju biti u njihovim političkim krugovima.

Također, FBI-jevo opsežno nadgledanje ljevičarskih političkih grupacija 1960-ih i 1970-ih stvorilo je trajno nepovjerenje u biro koji i danas postoji u politici Bay Area. Područje zaljeva ima jednu od najvećih i najstarijih kinesko-američkih zajednica u zemlji. Praćenje kineske dijaspore glavni je prioritet kineskih obavještajnih službi, rekli su američki zvaničnici. Kineske špijunske službe žele utjecati na ove zajednice da postanu sklonije režimu, kao i na ankete il iskorijeniti potencijalnu organizovanu opoziciju Komunističkoj partiji. Pristup lokalnim političkim uredima može pružiti pekinškim obavještajnim operativcima priliku za prikupljanje podataka o zajednicama kineskog porijekla u Sjedinjenim Državama. Primjer za to visokog profila dogodio se 2000. godine, kada je kinesko Ministarstvo državne sigurnosti navodno regrutovalo zaposlenika iz San Francisca u uredu senatorke Dianne Feinstein. Ova osoba, koja je otpuštena kada je FBI upozorio Feinsteina na njene aktivnosti, bila je odgovorna za vezu s lokalnom kineskom zajednicom.

Fangova bila majstor za pronalaženje ‘donacija’ za političke kampanje

Fang se upisala kao studentica na Kalifornijski državni univerzitet ‘East Bay’, gdje je obnašala dužnost predsjednice kineskog studentskog udruženja i predsjednice kampusnog odjela Azijsko-pacifičke asocijacije (APAPA), organizacije koja potiče azijske državljane da se uključe u građanske inicijative u SAD-u. Te je položaje koristila kao svoju početnu platformu za pristup političkim krugovima. Često je pozivala političke ličnosti, poslovne rukovoditelje i kineske konzularne dužnosnike da prisustvuju nizu događaja visokog profila koje je organizirala tokom nekoliko godina, prema sadašnjim i bivšim lokalnim zvaničnicima, bivšim studentima, političarima iz područja zaljeva i aktivnostima na društvenim mrežama.

Fang je prvi poznati kontakt s brojnim političarima, uključujući Swalwella, Harrisona, Chua i tadašnjeg kandidata Khannu, imala kroz ulogu predsjednice ovih organizacija. Fang je dobila nagradu za ponos u kampusu za rad koji je radila u ime Kineskog studentskog udruženja tokom akademske 2012–2013. Za to vrijeme Fang je održavala neobično bliske veze s kineskim konzulatom u San Franciscu. Uobičajeno je da predsjednici kineskih studentskih udruženja često komuniciraju s kineskim konzularnim službenicima.

No, Fangova veza s konzulatom u San Franciscu bila je posebno bliska, prema objavama na društvenim mrežama, lecima o događajima, fotografijama i jednom trenutnom američkom obavještajnom zvaničniku. Kako se mreža Fangove razgranala u politiku izvan kampusa, uvelike se oslanjala na svoju pripadnost APAPA-i. Mnoge aktivnosti Fangove bile su “pod pokroviteljstvom APAPA-e”, rekao je jedan politički operativac Bay Area-a, zapažanje koje je ponovilo još pet političkih ličnosti i aktivista Bay Bay-a. Fang je ubrzo postao glavni oslonac političkih događaja u Bay Areau, prikupljajući sredstva za kandidate i dovodeći donatore.

Ona je bila svugdje“, rekao je Raj Salwan, trenutni član gradskog vijeća Fremonta, izražavajući sentiment koji je ponovilo nekoliko drugih sadašnjih i bivših lokalnih zvaničnika koji su razgovarali s Axiosom. “Bila je aktivna studentica. Iznenadio sam se koliko je bila aktivna i kako je poznavala toliko političara.” “Christine je bila politička igračica i bila je nekoga koga je bilo dobro znati”, rekla je bivša politička organizatorica u kampusu koja ju je poznavala. Ali drugi su je smatrali manje bitnom. “Za mene je zapravo nikada nije zanimala strana politike”, prisjetio se politički operativac Bay Area. Činilo se da malo ko poznaje Fangovu na ličnom nivou. Nekoliko poznanika reklo je da im se činilo da dolazi iz bogate porodice – prema riječima jednog zvaničnika, vozila je bijeli Mercedes, ali su rekli da nikada nije govorila o svojoj porodici ili rodnom gradu.

Three photos of Swalwell and Fang at events

Šef Odbora za obavještajne poslove u vezi s kineskom agenticom?

Veze Christine Fang sa kongresmenom Ericom Swalwellom, koje su započele dok je bio član vijeća grada Dublina, u Kaliforniji, pokazuju dugu kinesku igru. Swalwell se brzo istaknuo, a krajem 2012. postao je jedan od najmlađih članova američkog kongresa. U januaru 2015. Swalwell je dobio mjesto u Stalnom odabranom odboru za obavještajne poslove Doma, služeći kao vodeći demokrata u pododboru za nadzor CIA-e.

Najranija poznata suradnja sa Swalwellom dogodila se preko kineskog udruženja studenata. Do 2014. njen je ugled rastao u lokalnim političkim krugovima i razvila je bliske veze sa Swalwellovim uredom. Fangova je “bila dostavljač paketa” za Swalwella i druge kandidate, prema političkom operativcu Bay Area-a s direktnim znanjem o njenim naporima. Trenutni američki obavještajni zvaničnik potvrdio je njezinu aktivnost za Swalwella; lokalni izabrani zvaničnik također je rekao da je dovodila donatore za druge kandidate. Kolokvijalno nazvani ‘dostavljači paketa’ nagovaraju druge da pišu čekove za kampanje; oni mogu donijeti značajne iznose novca, kao i produbiti angažman kampanje sa ciljanim zajednicama, čime postaju vrijendiji, a time i potencijalno utjecajniji saveznici kandidata. Politička operativka Bay Area koja je bila svjedok prikupljanja sredstava Fangove u ime Swalwella bila je zabrinuta da li donatori koje je dovela imaju zakonsku dozvolu da doniraju. Nisu pronašli dokaze o ilegalnim doprinosima. Fang je određivala potencijalni raspored pripravnika u Swalwellove urede, rekao je politički operativac. U barem jednom slučaju, pripravnik kojeg je preporučila Fangova smješten je u Swalwellov ured u Washington DC-u, rekla je ova osoba. Trenutni američki obavještajni zvaničnik potvrdio je smještaj pripravnika.

Prisustvujući konferencijama za lokalne zvaničnike, Fangova se izuzetno trudila da se sastaje i sprijatelji s američkim političarima, navodno u sklopu svojih aktivnosti kao kineski agent, smatraju američki zvaničnici. Ona se upustila u seksualne ili romantične veze s najmanje dva gradonačelnika gradova Srednjeg Zapada, rekao je jedan američki obavještajac i jedan bivši izabrani zvaničnik. Na konferenciji u Washingtonu 2014. godine, stariji gradonačelnik Srednjeg zapada nazvao je Fangovu svojom “djevojkom” i insistirao da je veza iskrena uprkos jasnoj razlici u godinama između Fangove i njega, prema riječima bivšeg gradonačelnika Cupertina Gilberta Wonga, koji bio direktni učesnik tog razgovora. Fangova je također imala seksualni odnos s gradonačelnikom Ohaja u automobilu koji je bio pod elektroničkim nadzorom FBI-a, rekao je jedan trenutni američki zvaničnik. Na pitanje gradonačelnika zašto je Fangova zainteresirana za njega, ona mu je rekla da ‘želi poboljšati engleski jezik’, rekao je isti zvaničnik.

Slučaj Fangove dokaz šta može uraditi spretan pojedinac

Američki obavještajni službenici vjeruju da su kineske špijunske službe postale agresivnije i ohrabrenije, uključujući njihove operacije prikupljanja političkih obavještajnih podataka. Slučaj Fangove pokazuje kako jedan odlučan pojedinac, koji radi za Peking, može dobiti pristup osjetljivim američkim političkim krugovima.

Prozvani zastupnik Swalwell nije odgovorio na upite medija da li je I on imao seksualne odnose sa Fangovom, ali je zato cijelu priču skrenuo na drugu temu, tvrdeći da je žrtva progona Trampove administracije. „Bio sam kritičar predsjednika. Govorio sam protiv njega. Bio sam u oba odbora koja su radila na njegovom opozivu ”, rekao je Swalwell ranije za američke medije, kazavši da se u cijeloj priči ta okolnost mora uzeti u obzir.

Međutim, upravo činjenica da je politički zvaničnik, koji je u vrh američkog Kongresa, odnosno u ‘Odbor za obavještajne poslove’ dospio zahvaljujući angažmanu kineske agentice, a da je potom radio na opozivu svog legalno izabranog predsjednika, sama dovoljno govori za sebe.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] PRVO JE PUŠTEN ‘KINESKI VIRUS’ DA BI USLIJEDILO GLASANJE POŠTOM, A ONDA I POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA?! Tramp poručio: Odluku o izborima treba donijeti Vrhovni sud! (VIDEO) KAKO JE BILL CLINTON PODRŽAO TRAMPA UOČI IZBORA 2016. GODINE?! On je najzanimljiviji lik tamo i govori stvari koje nadilaze ideološke razlike, ima macho nastup koji kaže: ‘Jednostavno mi je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ OVO JE NAJVAŽNIJI GOVOR KOJI SAM IKADA ODRŽAO! Predsjednik Tramp vanredno se obratio naciji: ‘Ako ne iskorijenimo ovu užasnu izbornu prevaru, mi više nemamo državu’ VELIKI PREOKRET U SAD-u, ODGAĐA SE SASTANAK ELEKTORA?! Čak 17 američkih saveznih država pridružilo se Teksasu u tužbi Vrhovnom sudu: Traže da se u Georgiji, Pennsylvaniji, Michiganu i Wisconsinu odgodi imenovanje elektora jer su izborni zakoni tih država promijenjeni protivustavno! PRED NAŠIM OČIMA SE DEŠAVA DRŽAVNI UDAR! Tramp prenio izjavu jednog pristalice: ‘Kradu nam državu, ovo će eskalirati’ KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… […]

  2. […] UDAR! Tramp prenio izjavu jednog pristalice: ‘Kradu nam državu, ovo će eskalirati’ KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… Objavljeno […]

  3. […] tuži 4 ključne države na Vrhovnom sudu tvrdeći da su protivustavno promjenile izborne zakone! KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… KINA SLAVI SVOJE ELITE U WASHINGTONU! Profesor iz Pekinga: ‘Od 70-tih imamo svoje ljude u […]

  4. […] je nepropisno utjecalo na američke predsjedničke izbore, posebno u ključnim državama’ KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… KO ŽELI SPRIJEČITI OBJAVU PODATAKA O KINESKOM MIJEŠANJU U AMERIČKE IZBORE?! Izvještaj […]

  5. […] je nepropisno utjecalo na američke predsjedničke izbore, posebno u ključnim državama’ KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… KO ŽELI SPRIJEČITI OBJAVU PODATAKA O KINESKOM MIJEŠANJU U AMERIČKE IZBORE?! Izvještaj […]

  6. […] ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko’, za hakerski napad možda je odgovorna Kina! KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… KO ŽELI SPRIJEČITI OBJAVU PODATAKA O KINESKOM MIJEŠANJU U AMERIČKE IZBORE?! Izvještaj […]

  7. […] kažu da su to najveći američki neprijatelji, a izostave Kinu, nasmijite im se u lice” KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska afe… Objavljeno […]

Komentiraj