PREDSJEDNIK TRAMP RETVITOVAO POZIV NA ZATVARANJE GUVERNERA I DRŽAVNOG SEKRETARA GEORGIJE! Pokrenuta tužba za osporavanje izbornih rezultata i u Novom Meksiku gdje su ispred parlamenta glasali ‘alternativni elektori’!

Predsjednik Donald Tramp u utorak je “retvitovao” poziv za “zatvaranje” dvojice najviših republikanskih zvaničnika u Georgiji, guvernera Briana Kempa i državnog sekretara Brada Raffenspergera, zbog njihovih postupaka tokom predsjedničkih izbora 2020. godine i odbijanja da dopuste proces autentifikacije potpisa na glasovima putem pošte, čiji bi rezultati prema navodima predsjednika SAD-a, bili ključni dokaz masovne izborne prevare u toj saveznoj državi.

tramp-predsjednik

Advokat iz Georgije Lin Wood, koji je sudjelovao u više tužbi osporavajući rezultate izbora, objavio je u utorak nešto iza ponoći: “Predsjednik Tramp zaista je dobar čovjek. Ne voli otpuštati ljude. Kladim se da ne voli stavljati ljude u zatvor, posebno ne “republikance”. Dao je Brianu Kempu i državnom sekretaru svaku priliku da to ispravno riješe. Oni su to odbili. Uskoro će u zatvor.”

Trump je proslijedio ovaj post i kasnije dodao: „Ogromni dokazi slijevaju se o prevarama birača. Nikada se u našoj zemlji nije desilo ovako nešto! “

Također je tvitnuo izjavu kongresmena Mo Brooksa, koji je u nedavnom intervjuu kazao da je Tramp “pobijedio na Izbornom kolegijumu”. “Mo Brooks: Trump je pobijedio na elektorskom kolegiju — Mogu biti dio ‘predaje’ ili se ‘mogu boriti za našu zemlju'”, tweetovao je predsjednik.

Trump je prethodno rekao da se “srami” što je podržao Kempa na izborima za guvernera 2018. godine.

Pokrenuta tužba u Novom Meksiku

Dok su elektori u Novom Meksiku davali svoje glasove ove sedmice, kampanja predsjednika Trampa podigle je tužbu za osporavanje izbornih rezultata u toj državi, a vezano uz korištenje nenadgledanih kutija za glasačke listiće u odsutnosti.

Iako preliminarni rezultati izbora pokazuju prednost Bajdena u ovoj državi, Trampova kampanja i republikanske pristalice i danas su jednako neuvjerene da je predsjednik Tramp izgubio u njihovoj državi kao što su to bile i u novembru.

Tužba podnesena Okružnom sudu SAD-a optužila je izborne regulatore za kršenje državnog zakona u vezi sa glasačkim kutijama u odsustvu, tvrdeći da ih je trebalo nadgledati video nadzorom – pod istim zaštitnim nadzorom kao i “osigurane kontejnere” – i da su izborni radnici nisu poštovali pravila dopuštajući biračima da polože ispunjene glasačke listiće u odsustvu u kutije na biračkim mjestima.

Pet alternativnih elektora Republikanske partije održalo je neslužbenu ceremoniju potpore ponovnom izboru predsjednika Donalda Trampa, u ponedjeljak, 14. decembra 2020. godine, u predvorju zgrade državnog parlamenta u Santa Feu. Sastanak se održavao istovremeno sa sastankom na kojem su elektori Demokratske partije u toj državi davali pet elektorskih glasova za Džoa Bajdena.

Prema posljednjim podacima, više od 40% od 928.230 glasačkih listića u Novom Meksiku pripada glasačima u odsustvu, navodi USA Today.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] A ONDA I POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA?! Tramp poručio: Odluku o izborima treba donijeti Vrhovni sud! PREDSJEDNIK TRAMP RETVITOVAO POZIV NA ZATVARANJE GUVERNERA I DRŽAVNOG SEKRETARA GEORGIJE! Pokrenuta… SJEDINJENE DRŽAVE SU REPUBLIKA, NE PRISTAJEM NA ‘PREDAJU IZBORA’! Kongresmen Brooks […]

Komentiraj