BAJDEN SE UKLJUČIO U KAMPANJU U GEORGIJI: ‘Pomozite mi da preuzmem kontrolu nad Senatom’

Džo Bajden vodio je u utorak kampanju za kandidate demokrata u Senatu Jon Ossoffa i Raphaela Warnocka u Georgiji.

nn-bal-biden-in-georgia-runoff-201215-1920x1080-focal-760x428

„Vrijeme je da ustanemo, vratimo našu demokratiju. Pošaljite mi ovu dvojicu muškaraca i mi ćemo kontrolirati Senat i promijenit ćemo živote ljudi u Georgiji”, rekao je Bajden.

Ako Ossoff i Warnock pobijede, demokrati će u sljedećem Senatu imati izjednačen broj mjesta sa republikancima 50 glasova, a u slučaju da bude izabrana za potpredsjednicu Kalama Harris na raspolaganje će staviti svoje mjesto tako da bi demokrate na kraju mogle imati većinu.

Potrebna su mi dva senatora iz ove države ako želim nešto učiniti, a ne dva senatora koji će se tome ispriječiti“, rekao je Bajden. “Jer, pogledajte, ako ništa ne dobijemo to će samo našteti Georgiji.”

Bajden je vodio kampanju s Warnockom i Ossoffom na automobilskom skupu u Atlanti u društvu sa gradonačelnikom Keishom Lance Bottoms i Stacey Abrams. Pristalice su sjedile u svojim automobilima i trubile reagujući na Bajdenov otprilike 15-minutni govor.

Bajden je kritizirao republikance u Senatu zbog blokiranja masovnog zakona o saniranju posljedica od koronavirusa od 2,2 triliona dolara koji su predložili predsjednica Doma Nancy Pelosi i demokrate. Također je kritizirao predsjednika Donalda Trampa zbog osporavanja izbora u Georgiji koji je zahtijevao ponovno prebrojavanje glasova uz provjeru autentičnosti potpisa. Glasovi su prebrojavani tri puta, ali nijednom nije dozvoljena autentifikacija potpisa, što bi po riječima predsjednika Trampa bio zlatni rudnik dokaza o izbornoj prevari. “Počinjem da se osjećam kao da sam tri puta osvojio Georgiji”, našalio se Bajden. “Moram reći da je to prilično dobro.”

Također je kritizirao državu Teksas zbog njihove tužbe podnesene Vrhovnom sudu radi osporavanja ustavnosti promjena izbornih zakona u četiri ključne države. „Na ovim izborima Georgija se neće maltretirati, Georgijas neće šutjeti, Georgija sigurno neće stajati i pustiti Donalda Trampa ili državu Teksas ili bilo koga drugog da uđe ovdje i izbaci njene glasove”, rekao je Biden.

Također je kritizirao republikansku senatorku Kelly Loeffler i senatora Davida Perduea zbog potpisivanja tužbe, optužujući ih da su se umjesto Georgije pokušali prikloniti agendi “Texas first”. “Sjetite se toga kada budete glasali 5. januara”, rekao je on.

Bajden se zahvalio Stacy Abrams što mu je svojim aktivizmom za glasačka prava pomogla da osvoji državu Georgia. “Stacy, kada bismo te imali u deset primjeraka, mogli bismo vladati cijelim svijetom”, rekao je Bajden. “Neka je Bog zadovoljan s tobom”, dodao je on.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj