DOK SU ONI GOVORILI ‘TO JE NEMOGUĆE’, MI SMO ISPISALI HISTORIJU! Potpredsjednik Pence u Georgiji: ‘Obnovili smo vojsku, oživjeli ekonomiju, osigurali granice, ojačali policijske snage i napravili prvu vakcinu protiv koronavirusa’

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence vratio se u četvrtak u Georgiju kako bi učestvovao na mitinzima u Columbusu, na zapadnom rubu države, i Maconu, u srednjoj Georgiji, podržavajući republikanske senatore Davida Perduea i Kelly Loeffler na drugom krugu izbora 5. januara, koji će odrediti ko će u narednom periodu imati kontrolu nad Senatom.

PENCE123456

Nastavit ćemo se boriti za svaki legalni glas

Dobro je biti s toliko prijatelja, a kada već govorimo o prijateljima dozvolit ćete mi da pozdravom drugog mog prijatelja. Jutros sam razgovarao s njim telefonom. Rekao sam mu da sam krenuo u veliku državu Georgiju. I želio je da vam svima kažem da ćemo se nastaviti boriti svaki dan da ispunimo obećanja koja smo dali građanima Georgije. Donosim Vam pozdrave od 45. predsjednika SAD-a Donalda Trampa”, kazao je potpredsjednik Pence na početku mitinga i odmah zagrijao atmosferu.

“Uz vašu smo podršku predsjednika i ja dobili više od 74.000.000 glasova širom ove zemlje. 10.000.000 više nego 2016. godine, najveći udio manjinskih glasova u posljednjih 60 godina, a u Kongresu Sjedinjenih Država dodali smo više od deset država”, kazao je dalje Pence.

“Ovdje sam jer stojim iza predsjednika Donalda Trampa. Znate da sam ovdje jer se slažem sa senatorom Davidom Perdueom i senatoricom Kelly Loeffler. Nastavit ćemo se boriti. Nastavit ćemo se boriti za svaki legalni glas u Americi. I nastavit ćemo se boriti da održimo prednost u Senatu Sjedinjenih Država”, naveo je on.

Obnovili smo vojsku, oživjeli ekonomiju, osigurali granice i napravili prvu vakcinu

Pence je podsjetio stanovnike Georgije na postignuća Trampove administracije u kojima su učestvovala i njihova dva republikanska senatora.

“Predsjednik Tramp i ja podržavamo vaša dva senatora zbog toga što oni jesu, ali smo ovdje i zbog svega što smo uradili zajedno u Washingtonu. Zamislite, prije otprilike 4 godine, naslijedili smo vojsku koja je bila pogođena nepromišljenim rezanjem budžeta. Sa ekonomijom koja je grcala zbog najsporijeg oporavka od Velike depresije. Terorizam je bio u porast i bili smo svjedoci stalnih napada na naše najcjenjenije vrijednosti. Uz snažnu podršku Davida Perdue i Kelly Loeffler, a pod vodstvom predsjednika Donalda Trampa, obnovili smo našu vojsku. Oživjeli smo našu ekonomiju. Osigurali smo naše granice i stali uz snage reda i zakona boreći se za život, slobodu i Ustav Sjedinjenih Američkih Država”, naveo je Pence.

“Dok je druga strana govorila da je to nemoguće učiniti, uz snažnu podršku vaša dva senatora, ove sedmice je Amerika bila svjedok početka kraja pandemije korona virusa. Ispisali smo historiju, a prva vakcina protiv koronavirusa primjenjuje se u svim saveznim državama”, rekao je on.

“Ovdje sam jer stojim iza predsjednika Donalda Trampa, zajedno sa senatorom Davidom Perdueom i senatoricom Kelli Leffler da se okupimo i borimo zajedno za slobodne i poštene. Borimo se za zadržavanje prednosti u Senatu Sjedinjenih Država. Borimo se da osvojimo Georgiju i spasimo Ameriku”, zaključio je Pence.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] ELITE U WASHINGTONU! Profesor iz Pekinga: ‘Od 70-tih imamo svoje ljude u vrhu SAD-a’ DOK SU ONI GOVORILI ‘TO JE NEMOGUĆE’, MI SMO ISPISALI HISTORIJU! Potpredsjednik Pence u… BURNO SASLUŠANJE O IZBORNIM PREVARAMA U SENATU: ‘Izbori su pokradeni na mnogo načina, a […]

  2. […] ELITE U WASHINGTONU! Profesor iz Pekinga: ‘Od 70-tih imamo svoje ljude u vrhu SAD-a’ DOK SU ONI GOVORILI ‘TO JE NEMOGUĆE’, MI SMO ISPISALI HISTORIJU! Potpredsjednik Pence u… BURNO SASLUŠANJE O IZBORNIM PREVARAMA U SENATU: ‘Izbori su pokradeni na mnogo načina, a […]

Komentiraj