‘NEMAMO DRUGOG IZBORA OSIM POBJEDE’: Republikanski senator nagovijestio da će 6. januara osporiti glasove elektorskog kolegija!

Novoizabrani senator Tommy Tuberville (R-Alabama) u videozapisu koji se pojavio u četvrtak naznačio je kako misli da bi Senat trebao podržati osporavanje rezultata Izbornog kolegija na zajedničkoj sjednici oba doma Kongresa 6. januara ove godine.

SENATORI123456

Tuberville je sugerirao da će podržati izazo osporavanje glasova elektora koje je zastupnik Predstavničkog doma Mo Brooks (R-Alabama) obećao pokrenuti. Ako se senator pridruži Brooksu, od Doma i Senata će zatražiti raspravu, a zatim i glasanje o tom pitanju. Brooks je ranije primijetio da je u zakonskim ovlastima Kongresa “prihvaćati ili odbijati prijave elektorskih kolegija od država” koje “nisu vrijedne” njihovog povjerenja.

„Vidite šta dolazi. Čitali ste o tome da će to uraditi u Predstavničkom domu, morat ćemo to učiniti u Senatu”, rekao je Tuberville u videu koji je snimljen na skupu organiziranom za senatore Kelly Loeffler i David Perduea u Georgiji.

Postoje naznake da bi se senatori Ted Cruz (R-Texas) i senator Rand Paul (R-Ky.) također mogli pridružiti tim naporima, iako nijedan nije potvrdio ove planove. “Nemamo drugog izbora, osim da pobijedimo na ovim izborima“, izjavio je Tuberville dok je bio u Georgiji, prenosi OAN. “Ne odustajte od njega [predsjednika Trampa].”

Predsjednik Tramp je sa entuzijazmom podijelio ovu vijest na Twitteru uz jasnu poruku:

“To je zato što je on veliki šampion i čovjek hrabrosti. Više republikanskih senatora trebalo bi slijediti njegovo vodstvo. Imali smo snažnu pobjedu, a onda je Republikanska partija prevarena – ali uhvatili smo ih. Radite nešto!”

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] A ONDA I POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA?! Tramp poručio: Odluku o izborima treba donijeti Vrhovni sud! ‘NEMAMO DRUGOG IZBORA OSIM POBJEDE’: Republikanski senator nagovijestio da će 6. januar… ‘JAVNO PRIVATNO PARTNERSTVO’ U KORIST JEDNOG KANDIDATA? Detalji izvještaja: […]

  2. […] izborima u Georgiji odbijeni zahtjevi za angažman na drugom krugu izbora za Kongres! ‘NEMAMO DRUGOG IZBORA OSIM POBJEDE’: Republikanski senator nagovijestio da će 6. januar… AMERIČKI DRŽAVNI TUŽILAC PODNIO OSTAVKU, U PISMU IZRAZIO PODRŠKU PREDSJEDNIKU TRAMPU U BORBI […]

Komentiraj