KAZNA ZA POŠTENJE! Radnicama koje su prijavile izborne neregularnosti na predsjedničkim izborima u Georgiji odbijeni zahtjevi za angažman na drugom krugu izbora za Kongres!

Dvije radnice na izborima u okrugu Fulton u Georgiji koje su razgovarale s medijima i podnijele izjave pod zakletvom o neregularnostima prilikom glasanja na izborima u novembru neće biti vraćene na posao u drugom krugu izbora za Senat.

ZBOG KATASTROFALNIH PROPUSTA NA IZBORIMA: Senatori traže ostavku državnog  sekretara Georgije - GlobalCir

Dvije žene, Bridget Thorne i Susan Voyles, rekle su da smatraju da je njihovo obavještavanje da se njihovi ugovori u osnovi ne obnavljaju ustvari odmazda zbog izlaska u javnost sa svojim navodima. ”Vidim to kao direktnu posljedicu moje iskrenosti ”, rekla je Voyles u petak za NTD.

Radnice su obaviještene da se neće vratiti na izbore od strane Dwighta Browera, savjetnika za izbore u Odjelu za registraciju i izbore u okrugu Fulton. Napisao je ženama da zakon u državi Georgia omogućava zvaničnicima da imenuju rukovodioce anketa i da moraju biti ponovo imenovani za sve izbore. ”Mnogo je čimbenika (upravljačke vještine, učinak, radnje, ponašanje itd.) koje se uzimaju u obzir prije ponovnog imenovanja za svake predizbore ili izbore”, napisao je Brower. “Nažalost, donesena je odluka da vas ponovno ne imenujemo u Upravi odbor za izbore ili druge izborne pozicije u okrugu Fulton.”

Pridružile se tužbama za izborne neregularnosti

Voyles je podnijela izjavu u tužbi poznatog odvjetnika Lin Wooda, tvrdeći da je bila svjedok neobičnih gomila glasačkih listića koji su gotovo svi obilježeni za Džoa Bajdena. ”Na osnovu svojih 20 godina iskustva u rukovanju glasačkim listićima ”, rekla je, ”primijetila sam da su oznake kandidata na tim glasačkim listićima bile neobično ujednačene, možda čak i sa uređajem za obilježavanje glasačkih listića. ”

Thorne je rekla da je bila posmatrač izbora u skladištu glasova u odsutnosti. ‘‘Budući da sam bila upravnik stanice, bilo je uznemirujuće samo kad sam vidjela kako ljudi ubacuju ove glasačke listiće u kofere, a nije bilo sigurnosti. Nije bilo zapovjednog lanca niti posmatrača”, rekla je. ”Mogla sam da izađem iz zgrade sa čitavim koferom glasačkih listića da sam htjela. Niko me ne bi smatrao odgovornom’‘, kazala je ona.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] KAZNA ZA POŠTENJE! Radnicama koje su prijavile izborne neregularnosti na predsjedničkim izborima … […]

Komentiraj