PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA PROTESTE U WASHINGTONU! ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko’, za hakerski napad možda je odgovorna Kina!

Američki predsjednik Donald Tramp podijelio je na društvenim mrežama vijest o izvještaju Petera Navarra, koji na primjeru šest nepravilnosti koje se konstantno ponavljaju u ključnim državama navodi da je nemoguće čak i statistički dokazati da je predsjednik Tramp izgubio u borbi za drugi mandat u Bijeloj kući.

TRAMP123.jpg

“Peter Navarro objavio je izvještaj na 36 stranica u kojem se navodi da je izborna prevara “više nego dovoljna” da se rezultat preokrene u korist Trampa. Sjajan Peterov izvještaj. Statistički je bilo nemoguće izgubiti na izborima 2020. Veliki protest u Washingtonu 6. januara. Budite tamo, bit će žestoko”, napisao je predsjednik Tramp.

Tramp republikancima: Ne budite slabićke budale!

U odvojenom postu ponovio je da Bajden nije pobjednik izbora, da je izgubio velikim zaostatkom u svim državama, ali da su mu kasnije ubačeni na stotine hiljada glasova u svakoj od država te da su uhvaćeni u tome.

“Sada se republikanski političari moraju boriti da njihova pobjeda ne bude ukradena. Ne budite slabićke budale”, napisao je Tramp.

Prva godišnjica svemirskih snaga SAD-a

Pored toga, američki je predsjednik čestitao prvu godišnjicu američkim svemirskim snagama, novom rodu američke vojske koji je formiran pod Trampovim zapovijedništvom. Danas su te snage dobile i zvaničan naziv ‘Guardians’.

Kao jedno od velikih dostignuća Trampove administracije u budućnosti će se spominjati autorizacija i pokretanje svemirskih snaga. 75 godina nakon formiranja vazduhoplovstva. Čestitamo svima!

Reakcija na hakerski napad: Mogla bi to biti i Kina

U svojim se tweetovima osvrnuo i na hakerski napad na američke vladine agencije o kojem uveliko pišu mainstream mediji. Podsjećamo, hakerski napad se dogodio kada je predsjednik Tramp potvrdio da će uložiti veto na Zakon o odbrani ukoliko u njega ne bude uvršteno dokidanje Člana 230., kojim se garantovala sigurnost društvenim mrežama od krivičnog gonjenja zbog sadržaja koji na njemu objavljuju korisnici.

Predsjednik Tramp ponašanje društvenih mreža tokom i nakon izbora, zajedno sa većim dijelom republikanaca i građana SAD-a, smatra direktnim uplitanjem u izbore i prijetnjom nacionalnoj sigurnosti.

Podsjećamo, mainstream mediji u saradnji sa društvenim mrežama bez prethodno provedenih formalnih, ustavnih i zakonskih procedura proglasili su demokratskog kandidata Džoa Bajdena pobjednikom predsjedničkih izbora, a svaki pokušaj pravnog preispitivanja rezultata ili tvrdnji o izbornim prevarama su ili cenzurisali ili označili kao nepouzdan sadržaj ili ‘lažnu vijest’.

Predsjednik Tramp je jučer objavio da će staviti veto na Zakon o odbrani, ‘što će Kinu učiniti nesretnom’. U svom današnjem tweetu on je implicirao da je hakerski napad mogao izgledati kao da je u režiji Rusije, a da je iza njega mogla stajati Kina.

“Hakerski napad je u lažnim medijima predstavljen daleko većim nego što je bio u stvarnosti. Potpuno sam upoznat i sve je pod kontrolom. Rusija, Rusija, Rusija je prioritetno skandiranje kad se bilo što dogodi, jer je jadni mainstream mediji iz uglavnom financijskih razloga se skamene na svaku diskusiju o mogućnosti da je to možda bila Kina (a možda i jeste!). Također je mogla hakirati i doći do pogodaka na našim smiješnim glasačkim mašinama tokom izbora (za koje je očito da sam ih dobio), što bi za SAD bila još veća koruptivna sramota”, naveo je on spomenuvši na kraju šefa obavještajne agencije Ratcliffea i američkog državnog sekretara Pompea.

Podsjećamo, napad je uslijedio dan nakon što je američka Obavještajna zajednica odgodila prezentovanje izvještaja o stranom utjecaju na američke izbore 2020. godine zbog neslaganja oko toga u kojem je obimu i na koji način u podrivanju izbora učestvovala Kina. Prema navodima iz američke Obavještajne zajednice (IC), američke obavještajne agencije su došle do novih saznanja posljednjih mjeseci koja ukazuju na široki kineski utjecaj na američke izbore, ali unutar američkih službi postoji linija koja ne želi da se ti podaci obznane i da se Kina označi kao najopasnija prijetnja po SAD i njenu demokratiju.

‘Bori se za Trampa, spasi Ameriku, spasi svijet’

Na kraju, predsjednik je sve začinio video porukom ‘Bori se za Trampa, spasi Ameriku, spasi svijet’:

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA PROTESTE U WASHINGTONU! ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko&#… […]

  2. […] PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA PROTESTE U WASHINGTONU! ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko&#… […]

  3. […] kažu da su to najveći američki neprijatelji, a izostave Kinu, nasmijite im se u lice” PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA PROTESTE U WASHINGTONU! ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko&#8… ‘JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO’ U KORIST JEDNOG KANDIDATA? Detalji izvještaja: […]

  4. […] – Tramp je dobio 74 miliona glasova, a to Bajdenu ostavlja samo 66 miliona glasova’ PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA PROTESTE U WASHINGTONU! ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko&#8… ‘JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO’ U KORIST JEDNOG KANDIDATA? Detalji izvještaja: […]

  5. […] Američki izbori u doba korone ‘Svjetski rat’ protiv ‘kineskog virusa’? PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA PROTESTE U WASHINGTONU! ‘Vidimo se 6. januara, bit će žestoko&#8… KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska […]

Komentiraj