SADA JE VRIJEME DA AMERIČKI NAROD DIGNE SVOJ GLAS! Predsjednik Tramp u obraćanju naciji: ‘Ovaj pokušaj namještanja izbora je vrhunac njihovog četverogodišnjeg napora da izigraju volju američkog naroda – nemamo slobodu medija, imamo medije za suzbijanje slobode’

„Moji dragi Amerikanci. Danas ću vam objasniti zašto sam toliko posvećen da iskoristim svaku dostupnu ustavnu opciju  da zaustavim krađu predsjedničkih izbora. Kao predsjedniku, jedna od mojih svetih družnosti je da zaštitim integritet vašeg svetog prava glasa“, kazao je predsjednik Donald Tramp u uvodu svog novog obraćanja američkoj naciji.

tramp123456.jpg

Ove su godine, koristeći virus kao izgovor, demokratski zvaničnici u ključnim državama kršili vlastite državne zakone kako bi omogućili, ohrabrili i proveli prevaru na takvom nivou kakav nije viđen u historiji naše zemlje. Istina je da smo izbore dobili širom zemlje, pobijedili smo velikom razlikom“, kazao je predsjednik Tramp.

‘Bajden koji je rijetko napuštao svoj podrum…’

“Danas vam želim prezentirati činjenice koje svaki Amerikanac treba znati. Vratimo se na noć izbora. Do ponoći smo bili na vrhu u prijelomnim državama. Osvojili smo u rekordnom broju glasova Floridu, Ohajo i kao što znate pobijedili smo u Ajovi prednošću od 8,2%, što je daleko više nego što vam je putem lažnog narativa predstavljano u medijima.

Vodili smo 293.000 glasova u Michiganu, 112.000 u Wisconsinu, 356.000 u Georgiji i skoro 700.000 glasova u Pensilvaniji. Sve su to prijelomne države. Za Bajdena je bilo nemoguće da prevaziđe ove brojeve i demokrate su to znale i bilo ko od prognozera je to znao i razumio je to dobro. Najveći politički profesionalci naše nacije zvali su me da nam čestitaju na našoj pobjedi. A onda je odjednom sve počelo nestajati, sve se počelo mijenjati. Brojanje je zaustavljeno u nekoliko država. U pola noći masivna i statistički neodrživa upumpavanja glasova preokrenula su rezultate od države do države.

U 6:31 ujutro, veoma rano ujutro, Michigan je iznenada izvijestio o 147.224 glasa, od kojih je 90% bilo za Bajdena, a samo 6% za Trampa. U 4:42 ujutro, Wisconsin je izvijestio o 143.279 glasova, a skoro su svi bili za Bajdena. Slično masivno ubacivanje desilo se u Georgiji u 1:42 ujutro, opet skoro svi ti glasovi bili su za Bajdena.  

Ove gigantske i smiješno jednostrane iskre bile su čudesno dizajnirane taman toliko da gurnu Bajdena u vodstvo u svim ključnim državama. Ove eklatantne anomalije samo su vrh ledenog brijega. Osvojili smo 18 od 19 okruga koji najavljuju pobjedu, odnosno oborili smo rekord po broju osvojenih okruga koji su tačno predviđali pobjednika na svim predsjedničkim izborima u posljednjih 40 godina. Također, Ohio, Floridu i Iowu. Da je Bajden izabran,  bio bi prvi kandidat od 1960. i tek drugi kandidat u američkoj historiji koji je osvojio Bijelu kuću, a da je izgubio sve tri glavne države, a znate da nije bio ni blizu pobjede u njima.

Na vrhu liste, demokrate su izgubile 25 od 26 mjesta u Predstavničkom domu za koje su konkurisali, što je rekord jer se predviđalo da će demokrate dobiti 15 mjesta, a izgubili su 14 mjesta. Pomislite na to, govorili su da će pobjediti, a na kraju izgubiti. Moja kampanja je dobila više glasova nego bilo koji predsjednik u historiji, gotovo 75.000.000 ljudi je glasalo za mene. Mi imamo približno 12.000.000 glasova više nego što smo dobili 2016. Najveći porast glasova za postojećeg predsjednika ikad zabilježen.

Također sam primio veći udio nebijelih glasača od bilo kojeg republikanca u više od 60 godina, zapravo, bolje smo prošli s afroameričkim i latinoameričkim glasačima svugdje u zemlji, osim malog broja korumpiranih gradova koji vode demokrate u ključnim državama, gdje osporavamo rezultate zbog optužbi za prevaru. Milwaukee, Detroit, Atlanta i Philadelphia, njima upravljaja demokratska politička mašina. Nijedan predsjednik nikada nije izgubio u utrci za reizbor dok je postizao tako izvanredne dobitke, nikad nije bilo ništa slično.

Ipak, unatoč svim ovim dokazima o gromoglasnoj Trampovoj pobjedi i svim tim projekcijama tokom cijele noći žele da vjerujemo da je Džo Bajden,  koji je rijetko napuštao svoj podrum tokom kampanje nekako dobio 11.700.000 glasova više od Baracka Obame i pobijedio Baracka Obamu širom zemlje. To je historijski, matematički, politički i logički nemoguće. To se nije dogodilo. On nije pobijedio. Pobijedili smo premoćno.

Tri ključna dokaza o izbornoj prevari

U proteklih 7 sedmica iznijeli smo obilje dokaza koji dokazuju da su demokrate počinile ovu čudovišnu prevaru američkog naroda.

 Prvo, pokazali smo da su službenici u gotovo svim ključnim državama drsko kršili vlastite državne zakone kako bi promijenili izborne postupke, eliminirali zaštitne mjere, promovirali prevaru i ilegalno donijeli prednost Bajdenu te zaobišli  zakonodavna tijela koja su morala izvršiti te promjene. Na primjer radikalni demokratski državni sekretar obustavio je sve zahtjeve za provjeru potpisa, a tom odlukom krši pensilvanijski zakon. Da ne spominjemo velika i vrlo ilegalna ubacivanja glasačkih listića. U Michiganu državni tajnik, demokrata je ilegalno preplavio državu prijavama za glasanje u odsustvu, iako zakon Michigana strogo ograničava distribuciju glasačkih listića u odsutnosti. U Wisconsinu, demokrate su postavile preko 500 nezaštićenih glasačkih kutija čime su bezočno I nezakonito prokrčile put nezakonitom sakupljanju glasačkih listića i strahovitj prevari.  U Georgiji, državni sekretar započeo je ilegalnu obradu glasačkih listića nedeljama pre dana izbora, a takođe je uništio sisteme za verifikaciju potpisa kršeći zakon. Mnoge druge užasne stvari učinjene u Georgiji. Samo ove akcije bile su više nego dovoljne za namještanje izbornih rezultata za demokrate.

Drugo,  stope odbijanja glasačkih listića u odsustvu dokazuju da su stotine hiljada nelegitimnih glasačkih listića prebrojane u ključnim državama, što je bilo dovoljno za promjenu rezultata izbora. U 2016. 6,4 posto glasova poštom bilo je odbijeno. Ove godine u Georgiji odbijeno je manje od od 1 posto, što je razlika više od 30 puta. Isti fenomeni dogodili se se u Pensilvaniji i drugim državama u kojima je bilo omogućeno prihvatanje svih ovih glasačkih listića, od kojih su mnogi bili apsolutno ilegalni. U godini u kojoj je broj poštanskih glasačkih listića bio najveći ikad, stopa odbijanja bila je magično najniža ikad. Jedino moguće objašnjenje je da je desetine hiljada glasačkih listića nezakonito obrađeno i prebrojano. Većina Amerikanaca bila bi šokirana da zna da ni u jednoj ljuljačkoj državi ne postoji smislen pokušaj provjere identiteta, prebivališta, državljanstva ili dobne podobnosti za glasanje poštom. Potencijal za ilegalne aktivnosti je neograničen i to je ono što smo upravo iskusili.

Treće, stotine i stotine svjedoka su se javili da svjedoče pod zakletvom o varanju i prevari koje su vidjeli vlastitim očima. Svjedoci su se zakleli da su vidjeli kako su radnici na brojanju glasova mijenjali datume na kovertama i više puta ilegalno vraćali hiljade glasačkih listića prebrojavajući ih ponovo  i istovarajući kutije i kutije sa glasačkim listićima koji su imali isti potpis i svi su bili za Bajdena. Drugi svjedoci svjedočili su kako su vidjeli hiljade takozvanih netaknutih glasova poštom ili bez markica i svi su bili za Bajdena. Kada nemate nabore na koverti, znači da nisu poslani poštom, znači da je riječ o prevari. Republikanskim promatračima izbora odbijen je blizak pristup dok su stotine hiljada glasova prebrojane u demokratskim gradovima u ključnim državama, čak postoje i snimke sigurnosnih kamera iz Georgije na kojima se vidi kako službenici govore promatračima da napuste sobu, prije nego što izvuku kofere ispod stolova i nastave satima brojati. Razlog zbog kojeg su bili prisiljeni napustiti sobu je taj što sui m rekli da je došlo do velikog kvara na vodovodu. Do pucanja cijevi nikad nije došlo, republikanski promatrači birališta fizički su uklonjeni sa mjesta za brojanje. Uz to postoji duboko zabrinjavajuće pitanje sistema za glasanje Dominion. Samo u jednom okrugu u Michiganu,  6.000 glasova prebačeno je Bajdenu,  a isti sistem u većini Sjedinjenih Država nije ponudio zadovoljavajuće objašnjenje zašto dominionski sistemi imaju mogućnost da samo jednim pritiskom na dugme prebace glasove sa jednog na drugog kandidata.U Arizoni, državni senatori nedavno su izdali poziv za forenzičku reviziju glasačkih mašina i slične istrage moraju biti odmah sprovedene u svakoj državi u vezi sa Dominionom. U Teksasu ne dopuštaju uopće korištenje tog sistema.

Više nemamo slobodu medija, imamo medije za suzbijanje slobode

Kao što sam upravo izložio, otkrili smo ogromne dokaze o izbornim prevarama, ništa se od toga nikada nije smjelo dogoditi u Sjedinjenim Američkim Državama, to je parodija demokratije, sramota za našu Republiku. Iznenadili smo ih 2016. i od tog trenutka su imali 4 godine da rade na shemi za namještanje izbora 2020. Pokušaj namještanja izbora 2020. bio je samo posljednji korak demokrata i medija u njihovom dugogodišnjem naporu da sruše volju američkog naroda i unište naš pokret na bilo koji mogući način, bilo kojim sredstvima koja su neophodna.

Mjesecima i zaista godinama prije izbora, mediji, veliki tehnološki giganti i Demokratska stranka otvoreno dogovaraju obmanu američke javnosti. Početkom ove godine dokazano je van svake sumnje da je porodica Džoa Bajdena primila milione dolara od kineske komunističke partije, ali mediji i tehnološke kompanije rade zajedno kako bi u potpunosti cenzurirali ove informacije. Više nemamo slobodu medija, imamo medije za suzbijanje slobode. To je štampa u kojoj istina nikada neće izaći na vidjelo. To je bio najveći i najšokantniji skandal koji uključuje predsjedničkog kandidata u modernoj historiji, ali istraživanja pokazuju da polovina onih koji su glasali za Bajdena nikada nije ni čula za priču.

Ovo nije prvi i jedini put da su mediji i Bajdenova kampanja flagrantno lagali američki narod koji su više puta insistirali da nećemo proizvesti cjepivo za kineski virus prije sredine sljedeće godine. Ipak smo pred kraj ove godine već odobrili vakcine sa desetinama miliona doza distribucije i još stotine miliona su na putu. O tome se govori kao o velikom medicinskom čudu. Samo u tom smislu, mediji i Demokratska stranka lagali su američki narod da pokušaju ukrasti izbore.

Pored toga, pogledajte ankete. Kako bi osigurali da im prođe ovaj izborni preokret da ispadne da su mediji mediji su u određenim anketama davali 15,16 i 17 posto prednosti Bajdenu i to u državama u kojima sam pobijedio ili sam bio vrlo blizu pobjede.

Ako se ova prevara ne istraži…

Ako se ova silna prevara ne istraži u potpunosti, krivci ne budu kažnjeni, na izbore 2020. godine zauvijek će se gledati kao na nelegitimne i najkorumpiranije izbore u našoj historiji. Amerikanci moraju biti u mogućnosti da imaju potpunu vjeru i povjerenje u naše izbore, o tome ovisi sudbina naše demokratije.

Sada je vrijeme da američki narod digne glas i zahtijeva da se ta nepravda odmah ispravi. Naši izbori moraju biti fer, pošteni i moraju biti transparentni i moraju biti 100 posto bez prevare. Pobijedili smo na ovim izborima veličanstvenom prednošću i stanovnici Sjedinjenih Država to znaju. Svuda okolo oni demonstriraju, ljuti su, bijesni su, ne možemo dopustiti da se održe potpuno lažni izbori.

Hvala vam. Bog vas blagoslovio i Bog blagoslovio Ameriku”, kazao je predsjednik Donald Tramp.

Kongres je više novca izdvojio za strane zemlje i lobiste nego za američke građane

Predsjednik Donald Tramp zatražio je u utorak da Kongres izmijeni Zakon o paketu pomoći zasaniranje poslajedica od pandemije koronavirusa prije nego što ga pošalje na njegov stol. Masivni zakon na 5.593 stranice usvojili su i Dom i Senat u ponedjeljak navečer, ali odmah su zbog njega naišli na kritike jer je svakom Amerikancu poslano samo 600 dolara direktne pomoći.

Tramp je kritizirao zakon zbog produženja izravnih uplata pomoći za koronavirus članovima porodica ilegalnih migranata, kojima je namijenjeno i do 1.800 dolara. “Ovo je daleko više nego što se Amerikancima daje”, rekao je Tramp.

Predsjednik nije rekao da će staviti veto na zakon, već je zahtijevao da ga Kongres dopuni prije nego što dođe na njegov stol. “Tražim od Kongresa da izmijeni ovaj zakon i poveća smiješno niskih 600 do 2000 dolara, odnosno 4000 dolara za par”, rekao je. Također predsjednik je požalio da zakon takođe nije pružio značajnu pomoć restoranima i malim preduzećima.

Predsjednik je kritikovao članove Kongresa jer nisu uspjeli ni pročitati masivni zakon prije nego što su ga brzo usvojili u posljednjim satima prije božićnih praznika. “Zove se Zakon za pomoć saniranju posljedica od COVID-a, ali on gotovo nema nikakve veze s COVID-om”, rekao je.

Kritizirao je milijarde izdvojene za pomoć zemljama poput Kambodže, Burme, Egipta, zemljama Srednje Amerike, pa čak i 25 miliona dolara za “demokratiju i gender programe” u Pakistanu. Predsjednik je također ismijao račun zbog uključivanja 40 miliona dolara za Kennedyjev centar, milijardu dolara za Smithsonian i 154 dolara za Nacionalnu galeriju umjetnosti. “Kongres je pronašao puno novca za strane zemlje i lobiste i posebne interesne grupe, dok je američkom narodu kojem je taj novac potreban dao najniži minimum”, rekao je Tramp.

Trump je zatražio da Kongres pošalje bolji paket pomoći za koronavirus, sugerirajući da ga možda neće potpisati. „Takođe tražim od Kongresa da se odmah riješi rasipnih i nepotrebnih stavki ovog zakona i da mi pošalje odgovarajući zakon”, zaključio je.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] SADA JE VRIJEME DA AMERIČKI NAROD DIGNE SVOJ GLAS! Predsjednik Tramp u obraćanju naciji: ‘O… […]

  2. […] A ONDA I POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA?! Tramp poručio: Odluku o izborima treba donijeti Vrhovni sud! SADA JE VRIJEME DA AMERIČKI NAROD DIGNE SVOJ GLAS! Predsjednik Tramp u obraćanju naciji: ‘Ov… ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Državni senator iz Pensilvanije nakon susreta s predsjednikom […]

  3. […] je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ SADA JE VRIJEME DA AMERIČKI NAROD DIGNE SVOJ GLAS! Predsjednik Tramp u obraćanju naciji: ‘Ov… DAJTE NOVAC NAŠIM GRAĐANIMA, KINA JE KRIVA ZA VIRUS! Predsjednik Tramp ponovo zatražio od […]

  4. […] NAJAVLJUJE KRAJ ISLAMSKOG TERORIZMA, A UJEDNO I OKONČANJE ERE NEDODIRLJIVOSTI IZRAELA! SADA JE VRIJEME DA AMERIČKI NAROD DIGNE SVOJ GLAS! Predsjednik Tramp u obraćanju naciji: ‘Ov… ZBOG NEPOŠTIVANJA IZBORNIH ZAKONA I UPLITANJA TEHNOLOŠKIH KOMPANIJA! Senator Josh Hawley javno […]

Komentiraj