ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Državni senator iz Pensilvanije nakon susreta s predsjednikom Trampom: ‘Nikada nisam vidio nikoga odlučnijeg ili spremnijeg da razotkrije izbornu prevaru, od ovoga zavisi naša Republika’

Predsjednik Donald Tramp bio je “riješen” i “odlučan” da razotkrije izbornu prevaru koja se odigrala na izborima u novembru, rekao je zastupnik iz Pensilvanije nakon što se u srijedu sastao s predsjednikom.

senator-123

Državni senator Doug Mastriano bio je među nekolicinom poslanika Republikanske partije Pensilvanije koji su se pridružili predsjedniku Trampu u Ovalnom uredu kako bi razgovarali o izbornim prevarama u toj državi. “Raspoloženje je bilo jasno. Moramo otkriti što se dovraga ovdje dogodilo”, rekao je Mastriano .

Mastriano je dodao da “nikada nije vidio nikoga odlučnijeg ili spremnijeg” kao predsjednika Trumpa, “jer je istina na njegovoj strani”. Zakonodavci iz Pensilvanije izrazili su predsjedniku razne zabrinutosti oko izbora, prema Mastrianu. Spomenute situacije uključuju vremenski period usred noći kada je demokratski kandidat Bajden dobio 570.000 glasova, a predsjednik Tramp samo 3.200 glasova. “Čak i u najvećim uporištima demokrata to je statistički nemoguće”, rekao je Mastriano, koji je 25. novembra u Gettysburgu održao javno saslušanje na kojem su svjedoci iznosili navode o izbornoj prevari.

“I razgovarali smo o tome šta uraditi. Ne samo ako se to ne popravi u budućnosti, već ako se ne popravi za ono što se upravo dogodilo ovdje, u tom slučaju se Republika urušava”. Mastriano je dodao da je predsjednik Trump “laserski fokusiran na ovu Republiku“. “Nije stvar u njemu, već u našoj naciji i našoj Republici,” rekao je Mastriano. “Ako im ovo prođe, šta će se dogoditi s nama? Hoćemo li biti samo Republika po imenu? Vjerovatno.”

Republikanci iz Pensilvanije nisu uspjeli ubijediti guvernera iz redova demokrata Toma Wolfa da sazove posebno zakonodavno zasjedanje radi rješavanja izbornih pitanja. Državno zakonodavno tijelo ne zasjeda od 30. novembra. Wolf je rekao da nema razloga za posebno zasjedanje. “Imali smo slobodne i poštene izbore i sada je vrijeme da krenemo dalje”, napisao je on na Twitteru.

PROČITAJTE JOŠ:

Mastriano je rekao da bi zakonodavno tijelo moglo imati mogućnost zasjedanja bez odobrenja guvernera. Želi testirati Ustav države sazivanjem sjednice prostom većinom glasova. “Želimo doći na sjednicu, jer imamo krizu”, rekao je Mastriano. “I neka nas guverner izvede na sud, borit ćemo se s njim zbog toga.”

Zakonodavna tijela svake savezne države odgovorna su za provođenje izbora u svojim državama i za odabir elektora u okviru elektorskog kolegija koji će ih predstaviti Kongresu. Iako je Pensilvanija odlučila poslati 20 demokratskih elektora na zajedničku sjednicu Kongresa 6. januara, republikanci Pensilvanije, međutim, izabrali su drugu skupinu elektora 14. decembra, pridruživši se Arizoni, Georgiji, Michiganu, Novom Meksiku, Nevadi i Wisconsinu, državama u kojima su rezultati izbora još uvijek sporni i u kojima se vode sudski procesi zbog izbornih prevara, uključujući i aktivne slučajeve na Vrhovnom sudu.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] volju američkog naroda – nemamo slobodu medija, imamo medije za suzbijanje slobode’ ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Državni senator iz Pensilvanije nakon susreta s predsjednikom Trampom: … ODLIKOVANJA ZA ABRAHAMOV I WASHINGTONSKI SPORAZUM: Predsjednik Tramp dodijelio odlikovanja […]

  2. […] SPORAZUM: Predsjednik Tramp dodijelio odlikovanja zaslužnima za uspješno postignute ugovore! ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Državni senator iz Pensilvanije nakon susreta s predsjednikom Trampom: … NEKOLIKO DESETAKA AMERIČKIH KONGRESMENA OBEĆALO OSPORITI GLASOVE ELEKTORA! Potpredsjednik Pence […]

  3. […] osporiti glasove Elektorskog kolegija 6. januara, predsjednik Tramp ponovo pozvao na proteste! ISTINA JE NA NAŠOJ STRANI! Državni senator iz Pensilvanije nakon susreta s predsjednikom Trampom: … “Rusija, Turska, Iran – ako vam kažu da su to najveći američki neprijatelji, a […]

Komentiraj