‘TWITTER OLUJA’ PREDSJEDNIKA TRAMPA: ‘Pokušali su sve i nisu uspjeli, pa sada pokušavaju pokrasti izbore! Nema odustajanja, vidimo se svi u Washingtonu 6. januara!’

Predsjednik Donald Tramp i danas je održao snažan nivo pritiska na republikance u Senatu usred borbe za integritet izbora i zalaganja za povećanje poticaja za pomoć zbog koronavirusa sa 600 na 2.000 dolara, što bi bio težak udarac za fiskalne jastrebove partije.

tramp123456-2.jpg

Da je pokraden demokrata to bi proglasili ‘aktom rata’

Predsjednik Tramp je u subotu objavio na Twitteru:

“Da je demokratski predsjednički kandidat imao namještene i ukradene izbore, s dokazima o takvim radnjama na nikad viđenom nivou, demokratski bi senatori to smatrali aktom rata i borili se do smrti. Mitch i republikanci NIŠTA, samo žele da to prođe. BEZ BORBE!”

Trampovi komentari stigli su u tweeter oluji iz zimske Bijele kuće ‘Mar-a-Lago’ u Palm Beachu na Floridi.

Ukinite Član 230 sada, prije nego što bude prekasno

U prva dva tweeta Tramp je još jednom podcrtao šta traži da bi potpisao Zakon o odbrani.

“Neću stajati sa strane i gledati ovu travestiju od Zakona o odbrani koji ne zadire u vladavinu velikih tehnoloških kompanija. Ukinite Član 230 sada, prije nego što bude prekasno. Toliko loše za našu zemlju. Pokažite hrabrost i radite ono što je ispravno!!!”

“Naš Zakon za odbranu od 740 milijardi dolara poklon je Kini, Rusiji i Big Techu. Ne dokida međunarodno opasni Član 230, neće nam omogućiti da vratimo svoje trupe kući (tamo gdje im je mjesto), preimenuje i uništava naše tvrđave i Nacionalne spomenike i čini 5G gotovo nemogućom!”

Vidimo se svi u Washingtonu 6. januara

A onda je nastavio sa kritikama u vezi s izbornim prevarama i indolentnosti dijela institucija prema ovom pitanju.

“Ministarstvo pravde’ i FBI nisu učinili ništa u vezi s izbornom prevaraom na predsjedničkim izborima 2020. godine, najvećom prevarom u historiji naše države, uprkos ogromnim dokazima. Trebali bi se sramiti. Historija će se sjećati. Nikad ne odustajte. Vidimo se svi u DC-u 6. januara. “

Gdje je, dovraga, Durhamov izvještaj? Špijunirali su moju kampanju, dogovorili se s Rusijom (i drugima) i uhvatili smo ih. Pročitajte Horowitzove izvještaje o Comeyu i McCabeu. Čak su i Lažne vijesti @nytimes rekli ‘loše’. Pokušali su sve, i nisu uspjeli, pa sada pokušavaju ukrasti izbore!”

“Vrhovni sud SAD-a bio je totalno nesposoban i slab u pogledu masovne izborne prevare koja se dogodila na predsjedničkim izborima 2020. Imamo apsolutni DOKAZ, ali oni to ne žele vidjeti – kažu ‘nisu nadležni’. Ako imamo korumpirane izbore, mi nemamo zemlju!”

Mladi vojnik koji radi u Afganistanu rekao mi je da su izbori u Afganistanu daleko sigurniji i mnogo su bolje organizovani od izbora u SAD-u 2020. godine. Naši su izbori sa milionima i milionima korumpiranih glasačkih listića bili u rangu izbora zemlje trećeg svijeta. Lažni predsjednik!”

“Jednostavno želim našim sjajnim ljudima donijeti 2000 dolara, a ne onih bijednih 600, koliko je sada na računu. Također, zaustavite milijarde dolara u ‘svinjetini'”.

‘Svinjska bačva’ je metafora prisvajanja državne potrošnje za lokalizirane projekte koji su osigurani isključivo ili prvenstveno za donošenje novca u predstavnički okrug.

Kongres će se sastati u ponedjeljak kako bi razmatrao nadjačavanje predsjedničkog veta na Zakon o odobrenju nacionalne odbrane i preispitivanje Zakona o stimulacijama za saniranje posljedica pandemije.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj