PREDSJEDNIK TRAMP ZADAO SNAŽAN UDARAC ‘WASHINGTONSKOJ MOČVARI’! Iskoristio svoje ustavne ovlasti i u Kongres vraća redigovanu verziju Zakona: Uplate građanima se penju na 2.000 dolara, dokida se imunitet velikim tehnološkim kompanijama i obavezuje se Kongres da istraži izbornu prevaru!

“Kao predsjednika Sjedinjenih Država moja je odgovornost zaštititi narod naše zemlje od ekonomske devastacije i poteškoća izazvanih kineskim virusom”, stoji u uvodu saopćenja američkog predsjednika Donalda Trampa u kojem obavještava američku javnost da je potpisao Zakon o finansiranju Vlade i pomoći građanima za saniranje štete od koronavirusa, ali da će u Zakon biti uvršteni njegovi zahtjevi: povećanje direktnih uplata pomoći američkim građanima na 2.000 dolara, ukidanje Člana 230 koji daje imunitet tehnološkim kompanijama i na kraju Senat se obavezuje na provođenje istrage o izbornim prevarama te da će iz Zakona izbaciti sve tačke koje rasipaju novac, a čiju listu će im dostaviti predsjednik.

predsjednik-tramp123-1

Razumijem da su mnoga mala preduzeća bila prisiljena zatvoriti svoje objekte kao rezultat oštrih akcija zatvaranja u državama u kojima upravljaju Demokrate. Mnogi ljudi su se vratili na posao, ali moj posao nije gotov dok se svi ne vrate na posao.

Srećom, kao rezultat mog rada s Kongresom na donošenju zakona CARES ranije ove godine, izbjegli smo još jednu veliku depresiju. Pod mojim vodstvom projekt Warp Speed ​​postigao je izuzetan uspjeh, moja uprava i ja razvili smo cjepivo mnogo godina prije najluđih očekivanja, a ova cjepiva, kao i ostala koja uskoro stižu, distribuiramo milionima ljudi.

Kao predsjednik, rekao sam Kongresu da želim daleko manje rastrošnosti u trošenju i više novca koji ide američkom narodu u obliku 2.000 dolara po odrasloj osobi i 600 dolara po djetetu. Kao predsjednik, zahtijevam mnoga poništenja prema Zakonu o kontroli iz 1974. godine. Zakon predviđa da, ‘kad god predsjednik utvrdi da cijeli ili dio bilo kojeg budžetskog tijela neće uspjeti izvršiti sve ciljeve ili opseg programa za koji je namijenjen ili da takvo budžetsko tijelo treba ukinuti iz fiskalne politike iz drugih razloga (uključujući ukidanje odobrenih projekata ili aktivnosti za koje je predviđeno budžetsko ovlaštenje), predsjednik će poslati u oba Kongresna doma posebnu poruku u kojoj se opisuje iznos koji će biti blokiran, uz relevantna objašnjenja razloga za restrikciju i ekonomskih efekata te restrikcije'”, naveo je predsjednik Tramp.

“Potpisat ću Omnibus i Covid zakon sa snažnom porukom koja Kongresu jasno stavlja do znanja da rasipne tačke treba ukloniti. Vratit ću Kongresu redigovanu verziju, stavku po stavku, popraćenu formalnim zahtjevom za ukidanjem tih tačaka insistirajući da se ta sredstva uklone iz zakona. Potpisujem ovaj Zakon za vraćanje naknada za nezaposlenost, zaustavljanje deložacija, pružanje pomoći za iznajmljivanje, dodavanje novca za program zaštite plaća, vraćanje naših avio-radnika na posao, dodavanje znatno više novca za distribuciju vakcina i još mnogo toga.

PROČITAJTE JOŠ:

U ponedjeljak će Predstavnički dom glasati za povećanje uplata pojedincima sa 600 na 2000 dolara, tako da bi četveročlana porodica mogla dobiti 5.200 dolara. Pored toga, Kongres je obećao da će Odjeljak 230, koji tako nepravedno koriste velike tehnološke kompanije na štetu američkog naroda, biti revidiran i ukinut ili suštinski reformiran.

Isto tako, Dom i Senat dogovorili su se da se snažno usredotoče na vrlo značajnu izbornu prevaru koja se dogodila na predsjedničkim izborima 3. novembra.

Senat će započeti postupak glasanja kojim se čekovi povećavaju na 2.000 dolara, ukida Odjeljak 230 i započinje istraga o prevari birača. Velike tehnološke kompanije (Big Tech) ne smiju dobiti zaštitu iz Odjeljka 230! Mora se popraviti izborna prevara! Dolazi mnogo više novca. Nikada neću odustati od borbe za američki narod“, naveo je predsjednik Tramp u saopćenju.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj