RADIO U BOLNICI! U SAD-u uhapšen farmaceut koji je uništio 500 doza vakcine

Farmaceut zaposlen u bolnici u Viskonsinu otpušten je i uhapšen nakon što je namjerno uništio više od 500 doza vakcine protiv korona virusa, prenose američki mediji.

20201220 epa paul sancya - pool olive branch Di021151761 preview

Incident se dogodio za vikend u medicinskom centru “Aurora” u Graftonu severno od Milvokija.

Policija navodi da je farmaceut uhapšen jučer, ali njegovo ime nije otkriveno, kao ni motiv zbog kojeg je uništio vakcine. U saopštenju se navodi da je uhapšeni osumnjičen za bezobzirno ugrožavanje bezbjednosti, falsifikovanje lijeka koji se izdaje na recept i krivično oštećenje imovine. Šteta koju je pričinio procjenje se na između 6.590 i 8.230 eura (od osam do jedanaest hiljada dolara).

“Mi i dalje vjerujemo da je vakcinacija put za izlazak iz pandemije i više smo nego razočarani”, saopšteno je iz bolnice. “Farmaceut je dobio otkaz, a njegov čin predstavlja kršenje naših osnovnih vrijednosti”, navodi se u saopštenju.

U početku se činilo da je tokom noći greškom izostavljeno 57 bočica sa vakcinom kompanije Moderna, od kojih svaka sadrži oko deset doza. Međutim, u srijedu je saopšteno da je zaposleni u bolnici priznao da je vakcine namjerno sklonio iz frižidera u kojem su se čuvale na temperaturi između 2,2 i 7,7 stepeni Celzijusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj