KOMUNISTIČKE METODE CENZURE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Suspendovan nalog predsjednika SAD-a na Twitteru i Facebooku, zaprijetili mu trajnom blokadom!

Društvena mreža Twitter povukla je objave predsjednika Donalda Trampa, blokirala njegov nalog na 12 sati i zaprijetila mu trajnim uklanjanjem. Ovo su dosad neviđene mjere jedne društvene platforme s ciljem cenzurisanja legitimnog predsjednika najmoćnije države na svijetu.

cenzura123

Na videu koji su nešto ranije povukli Facebook i YouTube, predsjednik Tramp je pozivao demonstrante da se mirno raziđu, ali i ponavio tvrdnju da su izbori pokradeni.

Predsjednik pozvao na mir

“Razumijem vašu bol, znam da ste povrijeđeni. Imali smo izbore koji su nam ukradeni. To su bili izbori koje smo dobili velikom razlikom i svi to znaju, pogotovo druga strana. Ali morate ići kući.

Sada moramo imati mir, moramo imati zakon i red. Moramo poštovati naše velike ljude u redovima snaga reda i zakona. Ne želimo da iko bude povrijeđen, jer ovo je veoma težak vremenski period. Nikada nije bilo ovakvo vrijeme u kojem se takva stvar mogla dogoditi, kada su to mogli oduzeti od nas, od mene, od vas i od naše zemlje. Ovo su bili lažni izbori, ali mi ne možemo ići na ruku tim ljudima. Moramo imati mir. Zato idite kući.

Volimo vas, vi ste vrlo posebni. Vidjeli ste šta se događa i vidite kako se prema drugima postupa, tako loše i tako zlo. Znam kako se osjećate. Ali idite kući, idite kući u miru”, kazao je predsjednik Tramp.

U međuvremenu, Facebook je zabranio Trampov nalog na 24 sata. “Zabranili smo ga jer u cjelini vjerujemo da doprinosi, a ne umanjuje rizik od trajnog nasilja”, rekli su iz Facebooka.

PROČITAJTE JOŠ:

Na mitingu ispred Bijele kuće predsjednik pozvao na ukidanje Člana 230

Na mitingu pred preko pola miliona američkih građana koji su se okupili ispred Bijele kuće, predsjednik Tramp ponovio je da je neophodno ukinuti Član 230 Zakona o pristojnosti komunikacije koji pruža neviđenu zaštitu društvenim mrežama od krivičnog gonjenja.

Naime, po ovom zakonu se društvene platforme ne smatraju odgovornim za sadržaj koji na njima objavljuju korisnici, pa se prema tome ne tretiraju kao izdavači. S obzirom da se koriste metodom cenzure, odnosno stavljaju se u ulogu ‘urednika’ te odlučuju šta cenzurisati, a šta ne, dobar dio američke javnosti smatra kako bi se ova zaštita društvenih mreža trebala ukloniti.

Predsjednik je također prozvao i ‘lažne mainstream medije’, koji su redom bojkotovali njegov miting.

Možete prenositi uživo teroristički napad, ali ne i reći istinu?!

U ovom slučaju, društvene mreže su pribjegle cenzuri aktuelnog predsjednika SAD-a, pokazavši time da su moćnije od same države ili onoga što smo nekada smatrali državom.

Cenzurisali su čovjeka za kojeg je na proteklim izborima glasalo 75 miliona građana SAD-a i koji je pozvao građane na mir i okončanje protesta, a nekim čudom nisu mogli cenzurisati ili spriječiti na desetine zločina počinjenih i prenošenih uživo na njihovim mrežama, uključujući i terorističke napade?!‘, jedan je od komentara na društvenim mrežama koji je izazvao veliku pažnju i raspravu.

Ovome bismo mogli dodati da su na društvenim mrežama naloge imale (i vjerovatno imaju) čitave terorističke grupe i njihovi članovi gdje su ‘preuzimali odgovornost’ za terorističke napade i sasvim slobodno objavljivali postove u kojima su širli mržnju i pozivali na nasilje. Pored toga, postoje stotine sudski potvrđenih slučajeva gdje su budući teroristi vrbovani putem facebooka i drugih društvenih mreža.

Tako je sada već osuđeni terorista  Brenton Tarrant prenosio uživo masakr u džamiji na Novom Zelandu putem Facebooka i kasnije uznemirujući video od 17 minuta objavio na Instagramu. Svoj strašni pohod započeo je kada je, odjeven u maskirnu uniformu, sjeo u automobil i rekao: “Neka zabava počne.” A u vožnji puštao je pjesme koje veličaju osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića i sve je to išlo uživo.

Slične grupe i danas postoje, gdje se recimo negiraju Holokaust i genocid u Srebrenici ili veličaju ratni zločinci, fašističke i terorističke skupine.

Međutim, ono što je najšokantnije od svega, jeste činjenica da se ova cenzura američkog predsjednika dešava za vrijeme procesa certifikacije izbornih rezultata koje on smatra namještenim i lažnim.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] KOMUNISTIČKE METODE CENZURE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Suspendovan nalog predsjednika SAD-a na Twitt… […]

  2. […] je sistem namješten i da ga u tajnosti vodi mala grupa moćnih, nepoštenih ljudi…’ KOMUNISTIČKE METODE CENZURE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Suspendovan nalog predsjednika SAD-a na Twitte… (VIDEO) KONGRES EVAKUISAN NAKON ŠTO JE GRUPA DEMONSTRANATA PROVALILA U ZGRADU: Obratio se […]

Komentiraj