TRAMPOV POZIV DOČEKAN UZ POVIKE ODUŠEVLJENJA! Predsjednik se telefonski obratio na zatvorenom sastanku Republikanskog nacionalnog komiteta, ‘Volimo Vas’ čuli su se povici!

Predsjednik Tramp nakratko je telefonski govori na zimskom sastanku Republikanskog nacionalnog komiteta u četvrtak ujutro – i naišao na glasan i oduševljavajući prijem kada ga je predsjedavajuća RNC-a Ronna McDaniel stavila na spikerfon, kažu ljudi koji su bili u prostoriji na tom sastanku, prenosi Washington Post. “Volimo vas!”, čuli su se povici.

tramp-odu-evljenje123

Obraćajući se članovima RNC-a telefonom dok su imali privatni doručak samo za članove u Ritz-Carltonu na ostrvu Amelia na Floridi, Tramp je rekao da je čuo da su pojedini mediji lažno izvijestili da neće govoriti. Rekao je članovima RNC-a da želi razgovarati, da mu je žao što je propustio događaj i raduje se što će ih lično vidjeti.

Tramp nije spomenuo nerede koji su se odigrali u srijedu na američkom Kapitolu, navode prisutni izvori, koji nisu bili ovlašteni javno govoriti o predsjednikovom obraćanju.

Predsjednik SAD-a je prvobitno namjeravao održati duži govor, ali nije ni ranije bilo planirano da se obraća događaju u četvrtak navečer.

Glasnogovornica Bijele kuće: Osuđujemo nasilje!

Sekretarica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany pozvala je u četvrtak Ameriku da se ujedini i osudila nasilne nerede na američkom Kapitolu.

Ona je pročitala je pripremljenu izjavu kazavši da je govori u ime cijele Bijele kuće, uključujući predsjednika.

“Da budem jasna – nasilje koje smo jučer vidjeli u glavnom gradu naše države bilo je zastrašujuće, prijekorno i suprotno američkom načinu”, rekla je McEnany. “Osuđujemo to. Predsjednik i ova administracija – najoštrije moguće to osuđuju.”

“Oni koji rade u ovoj zgradi rade na osiguranju urednog prijenosa moći”, nastavila je McEnany. „Sada je vrijeme da se Amerika ujedini i okupi kako bi odbacila nasilje koje smo vidjeli. Mi smo jedan američki narod pod Bogom. “

(Global CIR/A.Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] TRAMPOV POZIV DOČEKAN UZ POVIKE ODUŠEVLJENJA! Predsjednik se telefonski obratio na zatvorenom sas… […]

Komentiraj