(FOTO) REMEK DJELO PRIRODE: Zaljev pun nestvarno lijepih plaža i sela koja plutaju na vodi!

Vijetnamski zaljev, u kom se smjestilo više od hiljadu ostrva, jedno je od najčudesnijih mjesta na planeti. Nevjerovatne pećine i brojna druga remek-djela prirode mamac su za mnogobrojne turiste.

ZALJEV123

Južno od najpoznatijeg, Halong zaljeva, nalazi se Lan Ha, zaljev od oko četiri stotine litica koje su oivičene pješčanim plažama i tirkiznom vodom, prenosi Pun Kufer. Taj predivni zaljev bezbrižno živi u sjenci “popularnog brata”, bez obzira na čištije i “usamljenije” plaže, kojih ima čak 139.

Ako zaronite u tirkiz, naići ćete na stotine vrsta riba i drugih živopisnih prizora ispod površine, uključujući i neke od rijetkih vrsta azijskih korala. Srećnici imaju i priliku da ugledaju delfine.

Ipak, ovaj zaljev nudi još mogućnosti. Istraživanje skrivenih mjesta kajakom garantovano će vas dovesti do nevjerovatnih otkrića, kao i penjanje na Kat Ba ostrvo. Spektakularan prizor pružaju i plutajuća sela Lan Ha.

Selo Cai Beo najstarije je u zaljevu, ali i u cijelom Vijetnamu. Tamo živi oko 300 porodica, prehranjuju se ribolovom, a kuće su im povezane. Istražujući selo, od jedne do druge kuće lako se možete prošetati mostićima.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj