PROTIVLJENJE VAKCINI JE ‘SAMOUBILAČKI NEGACIONIZAM’: Papa Franjo najavio da će se vakcinisati sljedeće sedmice, kraljica Elizabeta II danas primila vakcinu!

Papa Franjo je rekao u subotu da će se vakcinisati “iduće sedmice”, u razgovoru za italijansku televizijsku mrežu Canale 5, ocijenivši da je protivljenje vakcini protiv Covida znak “samoubilačkog negacionizma”.

PAPA FRANJO UPOZORIO: "Korona virus nije opravdanje za iskorištavanje  radnika, dostojanstvo čovjeka uvijek se mora poštovati" - GlobalCir

Iduće sedmice počinjemo s time ovdje (u Vatikanu) i dogovorio sam se za termin, treba to učiniti, rekao je u tom razgovoru koji će se objaviti u nedjelju navečer, ali su neki njegovi dijelovi dostavljeni medijima.

U vezi s vakcinom “postoji samoubilački negacionizam koji ne mogu protumačiti, ali danas se trebamo vakcinisati”.

Kraljica Elizabeta i princ Philip se vakcinisali protiv koronavirusa

Kraljica Elizabeta II (94) i princ Philip (99) danas su primili vakcinu protiv koronavirusa, potvrđeno je iz Buckinghamske palače. Kraljicu i princa vakcinisao je porodični ljekar, a njih dvoje su istakli kako na ovaj način žele ohrabriti građane da i sami pristanu na vakcinaciju.

Njih dvoje pripadaju drugoj po redu grupi u redu najprioretnijih za vakcinisanje, odnosno onoj u kojoj su svi građani koji imaju 80 ili više godina. Vrijedi podsjetiti da je iz palače već ranije naglašeno da se članovi kraljevske porodice neće vakcinisati preko reda.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj