VRHUNAC NEHUMANOSTI I NEISKRENOG ODNOSA! Poruka SDA predsjedniku Srbije: Dok čestita 9. januar, Vučić krije osumnjičene za genocid u Srebrenici!

Državni organi Republike Srbije kriju i štite od procesuranja čitav niz osumnjičenih izvršilaca genocida, među kojima su i dva izuzetno visoka vojna zvaničnika u hijerarhiji VRS: pukovnik Radoslav Janković, oficir u Glavnom štabu VRS-a, i potpukovnik Svetozar Kosorić, načelnik Odjeljenja za obavještajne poslove Drinskog korpusa VRS-a, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije nakon što je neustavni tzv. ‘Dan RS-a’ čestitan iz vrha Srbije. 

SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SDA TRAJALA VIŠE OD 10 SATI! Ovo su zaključci! -  GlobalCir

– Kosorić i Janković, protiv kojih je pred Sudom BiH podignuta optužnica za genocid u Srebrenici, u prvostepenoj presudi generalu Ratku Mladiću navedeni su, uz Mladića, Karadžića i ostale, kao članovi udruženog zločinačkog poduhvata vezanog za Srebrenicu, a jedini još uvijek nisu proceusirani, isključivo zbog toga što ih državni organi Srbije štite i kriju.

Podsjećamo da se, prema informacijama pravosudnih organa Bosne i Hercegovine, najmanje devet optuženih za genocid u Srebrenici kriju u Srbiji.

Vrhunac nehumanosti prema porodicama žrtava, i neiskrenog odnosa prema državi BiH, jeste da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestita 9. januar, praznik koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim i dan kada je počeo projekat koji je kulminirao genocidom u Srebrenici, dok istovremeno državni organi Srbije pod Vučićevom kontrolom kriju i štite vojne i političke funkcionere, koje međunarodni i bh. sudovi terete zbog učešća u genocidu – poručuju iz SDA.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj