Život na vulkanu: Pogledajte kako izgleda najveći naseljeni krater na svijetu!

U zelenoj dolini „umirovljenog“ kratera smjestio se El Valle de Anton, najveći naseljeni krater na svijetu. Vulkan koji miruje tisućama godina omiljeno je izletište Panamaca sa svih strana zemlje, kao i turista. Od glavnog grada Panama Citya do El Vallea de Antona, potrebno je oko dva sata vožnje.

vulkan123456-1

Za istraživanje tog uspavanog planinskog gradića koji se nalazi na dnu kratera idealne su dvije ili tri noći jer prilikom uživanja u prekrasnoj prirodi i šetnji stazama lako je izgubiti pojam o vremenu. Najpopularnija ruta vodi do vrha La India Dormide, prirodne formacije na rubu kratera vulkana koja nalikuje usnulom Indijancu.

Po putu se nalaze raštrkani mali slapovi, u kojima se može i osvježiti na putu do vrha s kojeg se pruža sjajan pogled na dolinu i grad. Pozornost plijene i petroglifi, piktogrami i logogrami uklesani u kamene stijene što datiraju iz predkolumbijskih vremena.

Nakon dana pješačenja posjetitelji El Valle de Antona se najčešće opuštaju u termalnim vodama, posjećuju farmu leptira, gradsku mikropivovaru i testiraju craft pivo te odlaze vidjeti ugroženu zlatnu žabu u zoološkom vrtu Nispero, koja se ne može vidjeti nigdje drugdje na svijetu. Osim pješačkim i biciklističkim rutama, prekrasni krajolik se može istražiti i na leđima konja.

Najbolji način za upoznavanje s tradicionalnim panamskim proizvodima, kao i gastronomijom je naravno, tržnica. Nalazi se u srcu grada i pršti bojama raznog voća i povrća, kao i rukotvorina. U svakom slučaju, panamski gradić ima sve što treba za nezaboravno iskustvo.

62014998
62014999
62015000
62015001
62015139-el-valle-panama
EL-VALLE-DE-ANTON-THINGS-TO-DO-04128-jpg-optimal

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj