ORGANIZOVAT ĆE REFERENDUM: Lukašenko najavio nacrt novog Ustava do kraja godine!

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko najavio je da će nacrt novog Ustava biti spreman do kraja ove godine, a potom i sazvan referendum za usvajanje. Ovo izvještava agencija RIA Novosti, a prenosi Rojters.

BEZ IZNENAĐENJA U BJELORUSIJI: Lukašenko ostaje na vlasti, osvojio 80 posto  glasova - GlobalCir

Belorusiju su od 7. augusta potresali protesti opozicije koja osporava validnost rezultata predsjedničkih izbora, ali je Lukašenko, koji je na položaju predsednika države od 1994. godine odbacio kritike svojih političkih protivnika.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da smatra da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin prijatelj i da su njih dvojica u istom timu, i u sportskoj, i u političkoj areni.

Putin je dokazao da je ne samo moj već i prijatelj naroda Bjelorusije. Iskreno“, izjavio je Lukašenko, prenio je TAS S.

Predsjedniku Lukašenku je, kako dodaje ruska agencija, bilo teško da odgovori koga još smatra svojim prijateljem.

To je teško pitanje. Mnogo puta sam razmišljao o tome i došao do zaključka da vjerovatno nije niko“, odgovorio je Lukašenko.

Odgovarajući na pitanje ko su mu neprijatelji, predsjednik Belorusije je rekao da ima mnogo oponenata, ali da će vrijeme pokazati da li će neko od njih postati i njegov neprijatelj.

Lukašenko je zatim pozvao novinare da prate njegov hokejaški trening i poručio da ruski predsjednik Vladimir Putin i on “ne igraju u različitom timu, ni u politici, ni u sportu”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj