SESTRA PREDSJEDNIKA GEORGEA BUSHA STARIJEG: Nancy Bush Ellis umrla u 94. godini od posljedica izazvanih koronavirusom!

Nancy Bush Ellis, sestra bivšeg predsjednika Georgea H.W. Busha i tetka bivšeg predsjednika Georgea W. Busha umrla je u nedjelju u 94. godini, potvrdila je fondacija Georgea i Barbare Bush.

Nancy Bush Ellis, only sister of former President George H.W. Bush, dies at  94 due to complications related to COVID-19 - ABC7 Los Angeles

“S tugom dijelimo vijest da je voljena sestra predsjednika Busha, Nancy Bush Ellis, preminula”, navodi se u nedjeljnoj izjavi fondacije Georgea i Barbare Bush. “Naše saučešće i molitve upućujemo porodicama Ellis i Bush dok se sjećamo izuzetne žene koja je svijetu donijela radost i svjetlost.”

Bush Ellis umrla je u Massachusettsu, izvijestio je The New York Times. Njezina smrt rezultat je komplikacija proizašlih iz COVID-19, bolesti izazvane novim koronavirusom koji je opustošio ustanove za dugotrajnu njegu u SAD-u. Bila je hospitalizirana s COVID-19 krajem decembra kada je doživjela vrućicu, rekao je njezin sin za The New York Times.

Kako je objavio The New York Times, Bush Ellis bila je poznata po tome što je među članovima svoje porodice imala neuobičajene političke stavove. Za razliku od njenog brata, izabranog za predsjednika 1989., i nećaka, izabranog za predsjednika 2000., Bush Ellis je bio “liberalni demokrata”, prema Timesu. Također, bila je poznata ekološka aktivistica.

Njezin brat, 41. američki predsjednik, umro je u novembru 2018. godine, također u dobi od 94. Bivša prva dama Barbara Bush umrla je u 92. godini u aprilu 2018. godine, samo nekoliko mjeseci prije supruga. Uprkos njihovim oprečnim političkim stavovima, Ellis je vodila kampanju i za svog brata i za svog nećaka tokom njihovih kandidatura za Ovalni ured, izvijestio je Times.

(Global CIR/A. Jašarević)

Komentiraj