ZAVRŠENO 450 MILJA BARIJERE: Predsjednik Tramp će sljedeće sedmice posjetiti zid na granici s Meksikom!

Predsjednik SAD-a Donald Tramp trebao bi sljedeće sedmice proslaviti napredak u jednom od svojih najvažnijih predizbornih obećanja: zidu duž američko-meksičke granice. Prema riječima visokog zvaničnika administracije, Tramp će u utorak boraviti u Alamu u Teksasu nakon što je Bijela kuća uspjela završiti otprilike 450 milja barijere.

tramp-zid

Očekuje se da će predsjednik Tramp otputovati u utorak u Alamo, u Teksasu, kako bi obilježio završetak više od 400 kilometara graničnog zida – obećanje je dato, obećanje je održano – i napori njegove administracije da reformiše naš slomljeni imigracioni sistem“, rekao je zvaničnik.

Predsjednik Tramp se 2019. obvezao da će 450 milja zida biti završen do kraja 2020. Vršilac dužnosti povjerenika carine i granične patrole Mark Morgan rekao je novinarima prošle sedmice da je 1,3 milijardi dolara, koliko je uključeno u nedavni Zakon o potrošnji koji je donio Kongres i koji je potpisao predsjednik Tramp, od ukupno oko 16 milijardi dolara finansiranja, dovoljno da se pređe 800 kilometara.

“Dakle, pored 450 koliko smo već dobili na zemlji, financirali smo i 350 milja zidnog sistema koji ide u zemlju”, rekao je Morgan.

(Global CIR/A. Jašarević)

Komentiraj