ZATAŠKAVANJE NA DJELU: Kineska fondacija za prirodne nauke obrisala naučne podatke i studije koje su trebale biti ključni izvori za istraživanje porijekla koronavirusa!

Izbrisani su krucijalni online podaci vezani za laboratoriju za koju se sumnja da je izvor koronavirusa – što je izazvalo nove optužbe na račun kineske vlade zbog pokušaja prikrivanja. Stotine stranica informacija povezanih sa studijama koje je provodio strogo povjerljivi Institut za virusologiju u Wuhanu obrisano je zajedno s ključnim podacima vrhunske virusologinje Shi Zhengli nadimka “Batwoman”.

NETRANSPARENTNOST NA DJELU! Kina forsira vanrednu primjenu vakcina za korona  virus: Već vakcinisali stotine hiljada ljudi neprovjerenim vakcinama,  primjenjuju eksperimentalne lijekove! - GlobalCir

Više od 300 studija koje je objavila Nacionalna fondacija za prirodne nauke Kine – uključujući istrage bolesti koje se prenose sa životinja na ljude – više nisu dostupne, objavio je The Mail on Sunday. Državna organizacija izbrisala je mnoštvo internetskih sadržaja, uključujući studije koje je provela virusologinja Shi Zhengli iz Wuhana – nazvana “Batwoman”. Ova 56-godišnjakinja nadimak je stekla istraživanjem prikupljajući uzorke u špiljama šišmiša, prenosi The Sun.

Masovno uklanjanje internetskih studija potvrdilo je strahove da Kina pokušava spriječiti istragu o porijeklu koronavirusa. Podaci, uključujući rizik od infekcije različitih vrsta šišmiša sa sars-sličnim koronavirusima i istraživanja ljudskih patogena koje prenose šišmiši, obrisani su, što su ključni izvori za istraživanje porijekla koronavirusa.

Iain Duncan Smith, bivši konzervativni čelnik i član Međunarodnog parlamentarnog saveza o Kini rekao je: “Kina očito pokušava sakriti dokaze. Od vitalne je važnosti da postoji temeljita istraga o onome što se dogodilo, ali čini se da Kina čini sve što je u njenoj moći da to zaustavi.”

Priče u vezi sa “prikrivanjem” nastavile su se vrtjeti nakon što je istražiteljima Svjetske zdravstvene organizacije prošle sedmice blokiran ulazak u zemlju. Izuzetan preokret događaja izazvao je međunarodni bijes jer su Kinu i ranije mučile optužbe za podmetanje broja zaraženih i broja preminulih od koronavirusa, dok se nastavljaju izvještaji ‘zviždača’ koji razgovaraju s američkim vlastima.

Samo nekoliko dana prije nego što je SZO upozorena na izbijanje zaraze u Wuhanu u decembru 2019., Wuhanski institut za virusologiju počeo je mijenjati svoju bazu virusnih patogena. Jedan od visokorangiranih savjetnika predsjednika Trampa, Matthew Pottinger, prošle sedmice izjavio je da je curenje iz laboratorije u Wuhanu najvjerodostojnija teorija za početak pandemije koronavirusa. On je pozvao da se sa posebnom pažnjom prati istraživačka misija eksperata WHO-a s ciljem utvrđivanja okolnosti izbijanja zaraze u Wuhanu, bojeći se da će zbog snažnog utjecaja Kine na tu organizaciju ona imati karakter  ‘Potemkinovih sela‘.

Osim toga, kompromitirajući procurjeli fajlovi tvrde da je Kina sakrila svoju stvarnu stopu zaraze Covid-19 kako bi “zaštitila” svoj imidž. Eksplozivni tajni podaci šefova zdravstvenih službi Kine otkrili su katalog zataškavanja i grešaka koji su skrivali stvarne razmjere smrtonosne bolesti koja je u međuvremenu ubila više od 1,8 miliona ljudi.

Istražitelji WHO-a tek trebaju orići u Kinu

Tim stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji treba da istraži porjeklo koronavirusa započeće svoju misiju u četvrtak, saopštilo je kinesko ministarstvo zdravlja.

„Poslije razgovora, tim stručnjaka WHO ide u Kinu 14. januara. S kineskim naučnicima će sprovesti zajedničko istraživanje o porijeklu Kovid-19“, navodi se u saopštenju.

Peking danas nije naveo detalje o posjeti, ali očekuje se da će članovi tima biti u karantinu po dolasku u Kinu. Kina je prošle nedjelje onemogućila timu stručnjaka WHO da uđe u zemlju. Njima je uskraćen ulazak u zemlju navodno nzbog problema s vizama za dva člana tima.

(Global CIR/A. Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj