PRIORITET MASOVNA VAKCINACIJA: Novoizabrani američki predsjednik Džo Bajden primio drugu dozu Pfizerove vakcine protiv koronavirusa!

Džo Bajden (Joe Biden) primio je drugu dozu vakcine protiv koronavirusa u ponedjeljak, tri sedmice nakon što je primio prvu dozu pred televizijskim kamerama u pokušaju da uvjeri američku javnost da je vakcinacija sigurna, prenosi AP.

aa7e62fb-55e0-4f28-adf1-c04708d1cb27-cx0-cy3-cw0-w1023-r1-s

Glavna medicinske sestre Ric Cumin dala mu je vakcinu kompanije Pfizer u bolnici Christiana u Newarku u državi Delaware, u blizini kuće izabranog predsjednika SAD-a. Sve je emitovano na kablovskim televizijama. Bajden je prvu dozu primio 21. decembra.

U komentarima novinarima nakon vakcinacije, Biden je rekao da ima povjerenja u svoj medicinski tim koji se bavi COVID-19 da će postići ambiciozne ciljeve stope vakcinacije nakon što stupi na dužnost 20. januara.

Također je sadašnju stopu od nekoliko hiljada ljudi koji svakodnevno umiru zbog pandemije nazvao “više nego sivom”. “Prioritet br. 1 je davanje vakcina što je brže moguće”, rekao je Bajden.

Podsjećamo, Pfizerova vakcina prva je odobrena vakcina na svijetu za masovnu imunizaciju a nastala je kao rezultat napora Trampove administracije u okviru opeeracije ‘Warp-Speed’.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj