KAKVA JE ULOGA ANTIFA-e I ‘BLM’ POKRETA U NAPADU NA KAPITOL?! Uhapšen aktivista ANTIFA-e i BLM-a koji je ohrabrivao izgrednike da spale Kapitol!

Lijevi aktivista koji je Fox Newsu prošle sedmice rekao da je slijedio demonstrante pri upadu u Kapitol kako bi “dokumentirao” opsadu, sada je predmet kaznene prijave u vezi s njegovim navodnim sudjelovanjem, navodi Ministarstvo pravde SAD-a.

tramp1223456

Johna Sullivana navodno se može čuti kako ohrabruje demonstrante u videu koji je dostavio FBI-u, prema saveznoj krivičnoj prijavi. Video je podijelio i na svojim YouTube i Twitter računima pod pseudonimom Jayden X. Optužen je u četvrtak pred saveznim sudom u Washingtonu nakon što ga je uhapsio FBI. Ostaje u pritvoru u okrugu Toeele, u svojoj matičnoj državi Utah.

James Sullivan, njegov brat, rekao je za Fox 13 News da je FBI-u Salt Lake Cityju dao izjavu o svom bratu i vjeruje da je njegov brat nekako bio zadužen za napad. James Sullivan rekao je da je saznao da je njegov brat bio na Kapitolu kada su prijatelji objavljivali slike na mreži.

‘Moramo ovo spaliti’

Unutar zgrade rekao je izgrednicima da “Moramo ovo spaliti” i “to je naša kuća”, prema izjavi koju je potpisao specijalni agent FBI-a Matthew Foulger. Suočava se sa saveznim optužbama za građanske nered, ulazak u zabrannjenu zgrade i nasilni ulazak ili nedolično ponašanje.

Sullivan je navodno rekao Foulgeru da je bio u Kapitolu tokom nereda, ulazeći kroz slomljeni prozor dok je nosio pancir. Dok su se demonstranti penjali preko zida u blizini ulaza u Kapitol, on je navodno uzviknuo u videu, “Vi ste j…ni divljaci. Idemo!” “Toliko je ljudi”, čuje se kako govori Sullivan dok kamera prikazuje veliku grupu ljudi kako se kreće prema zgradi. “Idemo. Ovo je naše! Ne mogu vjerovati da je ovo stvarnost.” “Postigli smo ovo sranje”, rekao je u drugom trenutku. “Učinili smo to zajedno.Svi smo dio ove historije.”

Snimio ubistvo veteranke američkog zrakoplovstva

U intervjuu za Rolling Stone objavljenom u srijedu, Sullivan je rekao da je bio primoran izgraditi neku vrstu odnsoa s demonstrantima. “Morao sam se povezati s tim ljudima i izgraditi povjerenje u kratkom vremenu koje sam imao tamo da stignem tamo gdje trebam ići”, rekao je za magazin.

Tokom nemira, izbliza je objavio video zapis trenutka kada je policajac Kapitolske policije smrtno upucao veteranku američkog zrakoplovstva Ashli ​​Babbitt.

(Global CIR/A. Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj